Elke dag helpen we bij Sterksen mensen aan een nieuwe baan en organisaties aan nieuwe werknemers. Natuurlijk kijken we hierbij naar kwaliteiten, ervaring, woonplaats en wensen, maar staan we wel eens stil bij de weg die mensen hebben afgelegd? Waar mensen zijn opgegroeid? Of zij een goed rolmodel hadden toen zij opgroeiden? Dit zijn factoren die zwaar meewegen wanneer kinderen opgroeien en hun school- en later werk carriere beginnen. Te zwaar, volgens de organisatie JINC. 

Er zijn honderdduizenden kinderen in Nederland die opgroeien in omgevingen met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. JINC strijdt samen met bedrijven naar een samenleving waarin iemands achtergrond níét meer iemands toekomst bepaalt. Ieder kind heeft talent en ieder kind verdient een kans: je postcode zou dan ook geen voorspeller moeten zijn van jouw succes op de arbeidsmarkt.

Hoe JINC dat doet? Behalve door de financiële bijdragen van bedrijven en instellingen die JINC steunen, die dit werk mogelijk maken, zetten zij vele projecten op. Denk bijvoorbeeld aan sollicitatietrainingen op scholen, snuffelstages, het koppelen van jongeren met carrière coaches en het bekende Baas van Morgen project. Deze projecten helpen kinderen door het hele land met steviger in hun schoenen staan en een goede voorbereiding op het toetreden op de arbeidsmarkt. Bij Sterksen zijn we blij dat we hier aan bij mogen dragen!

Net als bij de organisatie Everyday Heroes, hebben we ook bij JINC het gevoel dat de organisatie goed bij ons als bedrijf past. Door JINC te steunen en mee te doen aan de verschillende projecten op basis- en middelbare scholen, helpen we jongeren aan een betere kans op de arbeidsmarkt. Ook degenen die opgroeien in wijken met een sociaal-economische achterstand. Hiermee helpen we dus het personeel van de toekomst! Als recruitment organisatie is dat natuurlijk een win-win situatie. Onze collega’s vinden het daarnaast super leuk om kennis uit hun dagelijkse werkzaamheden te delen met verschillende kinderen. Wanneer je dagelijks CV’s en sollicitatiebrieven moet beoordelen, kun je hier natuurlijk heel goed een training over geven!

We zijn hartstikke blij dat we verbonden zijn aan een mooie organisatie als JINC, en hopen hen nog lang te helpen in de strijd naar gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland. Wil je meer weten over JINC en ben je benieuwd hoe jouw organisatie ook een steentje bij kan dragen? Bekijk dan de website.

Meer weten over ons MVO beleid? Lees dan hier verder.