MVO door Sterksen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Sterksen is een organisatie met ruim 56 medewerkers en wij richten ons op het zoeken en selecteren van de meest talentvolle kandidaten in de arbeidsmarkt. Sterksen hecht veel waarde aan goede service. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn dan ook van hoge prioriteit voor ons. Bovendien streven wij ernaar om altijd innovatief te zijn als het gaat om materialen, tooling, werkwijze en branche betrokkenheid.

Daarom vinden wij het belangrijk om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO). Dit betekent dat wij bij Sterksen verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten op milieu en mens. Wij zijn van mening dat MVO belangrijk is voor een gezonde bedrijfsvoering en de toekomst van Sterksen. Wij delen ons MVO plan op in de onderdelen People, Planet en Profit (Prosperity) voor een duurzame combinatie van factoren.

Onze medewerkers

Wij vinden het belangrijk om goed te zorgen voor onze medewerkers. Zo voorzien wij hen van een prettige werkomgeving met een fijne balans tussen werk en privé, ontwikkelingsmogelijkheden en extra secundaire voorwaarden zoals een bonussysteem.

Bij Sterksen is het ook mogelijk om parttime en thuis te werken. Op deze manier kunnen onze medewerkers hun eigen tijd makkelijk indelen.

Naast een fijne werksfeer op kantoor vinden wij het ook belangrijk om op een gezonde en ergonomische manier te werken. Zo is elke werkplek voorzien van verstelbare bureaus, bureaustoelen en laptop standaarden  voor de juiste werkhouding.

Het milieu

Wij willen zo milieuvriendelijk te werk gaan als mogelijk. Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid over bedrijfsbeslissingen die effect hebben op het milieu.

Het hoofdkantoor van Sterksen is gevestigd in Breda en het andere kantoor in Utrecht. Wij stimuleren onze medewerkers om met het openbaar vervoer naar hun werk te komen en deze kosten worden daarom volledig vergoed. Beide kantoren zijn goed bereikbaar met het ov.

Natuurlijk zijn er nog altijd collega’s die met de auto naar hun werk komen. Zij worden voorzien van een reiskostenvergoeding. In sommige gevallen wordt er gekozen voor een leaseauto. Indien mogelijk kiest Sterksen dan voor een elektrische leaseauto voor zo min mogelijk milieuvervuiling.

De verwerking van documenten zoals bijvoorbeeld contracten en facturen doen we zoveel mogelijk digitaal. Zo ga we efficiënt te werk en sparen we een hoop papier uit.

Terug investeren

Winst en omzet is natuurlijk noodzakelijk voor een verantwoorde bedrijfsvoering. De winst die Sterksen maakt investeren we ook in onze medewerkers, recruitment ontwikkelingen en maatschappelijk verantwoord werken.

  • Zo investeren we in onze medewerkers met sales en recruitment trainingen, arbeidsmarktcommunicatie cursussen en trainingen voor medewerkers met een leidinggevende functie. Ook luisteren we zoveel mogelijk naar persoonlijke wensen van collega’s omtrent opleidingen en/of cursussen. Daarnaast maakt Sterksen sinds kort gebruik van de SLIM-regeling van het Ministerie van SZW. Deze regeling stimuleert een leerrijke werkomgeving binnen bedrijven. Door deel te nemen in SLIM zorgt Sterksen ervoor dat de medewerkers duurzamer inzetbaar worden en daarmee onze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn.
  • Naast investeren in onze eigen medewerkers willen we ook iets terug doen voor de maatschappij. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt steunen we Everyday Heroes.  Zij zijn een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen.
  • Een andere organisatie die qua missie bij ons past is JINC. Zij vechten voor een Nederland waar de postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt. Met ons partnership dragen we niet alleen bij in de vorm van donaties, maar geven onze medewerkers ook regelmatig sollicitatietrainingen en bliksemstages op verschillende scholen!
  • Bij Sterksen zijn we erg blij met onze hechte groep collega’s. Daarom vinden we het ook belangrijk om onze waardering te laten zien. Zo organiseren we regelmatig leuke uitjes en ontvangen collega’s een (jaarlijkse) bonus voor hun prestaties.

Contact

Wil jij meer weten over het MVO beleid of over Sterksen als organisatie? Neem dan contact op via info@sterksen.com of bel naar +31880442000.

Algemene contactgegevens