Het recruitment landschap innoveert, digitaliseert en kent een steeds verder toenemende hoeveelheid aan innovatieve tools die je recruitment kunnen verbeteren. Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer? We vertellen je graag meer over hoe wij binnen Sterksen omgaan met Tech innovatie en welke tooling we gebruiken.

Een introductie

Sterksen is een full-service recruitment bureau. In 2002 opgericht door Paul Storimans en Donald Derksen als werving- en selectiebureau met focus op de werving van IT- professionals. We zijn gestart als specialiseerde recruitment start-up en inmiddels uitgegroeid tot een full service recruitment bureau met meer dan 50 vaste collega’s We bieden onze klanten Recruitment Process Outsourcing, Interim Recruitment én Interim IT bemiddeling, Executive Search en natuurlijk IT Search als service aan, vanuit onze kantoren in Breda en Utrecht.

Technologische innovatie bij Sterksen

Binnen Sterksen heeft innovatie een hoge prioriteit. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zorgen voor hoge druk bij onze opdrachtgevers en recruiters. Door de recruiter te ontlasten kunnen zij zich nog meer richten op het analyseren/bewerken van de markt, begeleiden van de kandidaat voor een optimale candidate experience en een effectief recruitment proces. Technologische innovatie bij Sterksen is daarom sterk gericht op het ondersteunen en ontlasten van alle betrokken partijen; recruiters, opdrachtgevers én kandidaten. Technologie helpt ons bij het optimaliseren van onze recruitmentservices, om solliciteren zo gemakkelijk mogelijk te maken maar, bijv. ook om het verhaal van onze klanten op toegankelijke wijze te delen met de wereld.

Sterksen Tech Team

Om bij te blijven, te vernieuwen en (voor onze klanten) de juiste technologische keuzes te maken en omdat technologie is een belangrijk onderdeel van onze recruitment werkzaamheden hebben we bij Sterksen een zogeheten Tech Team. Zij houden zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen van tech en tooling binnen recruitment. Het Tech Team is dagelijks bezig met het testen van tooling, verbeteren en uitbreiden ter ondersteuning van de recruiter en het verder verbeteren van onze services. Verder beheert het Tech Team ons complete recruitment technologie landschap. Bij nieuwe opdrachten of RPO-projecten krijgt tech en tooling dan ook een steeds nadrukkelijkere rol in onze recruitment dienstverlening.

Tooling bij Sterksen

De recruitment consultants van Sterksen maken gebruik van diverse tools voor onder andere sourcing & matching, data-analyse & reporting, recruitment marketing, selectie & onboarding en (interne) communicatie. Een veel gebruikte recruitment tool is het zakelijke netwerk platform LinkedIn en de real-time data inzichten van LinkedIn Talent Insights. Daarnaast werken we in partnership met Carerix, onze ATS-partner, en Recruitment Tech Award winnaar 2019 RecruitRobin, een tool die door A.I. en automatisering continu kandidaten sourcet voor openstaande vacatures.

Marketing speelt vanzelfsprekend ook een belangrijke rol binnen recruitment. Wij geloven in het positioneren van een werkgeversmerk (employer branding), maar alleen als je ook een pragmatische aanpak en agenda ontwikkeld rondom je EVP (Employee Value Proposition). Zo weet de doelgroep waar jij als werkgever voor staat, welke omgeving en werkzaamheden ze kunnen verwachten en natuurlijk jouw vacatures weet te vinden. Dit gebeurt natuurlijk met recruitment marketing. Bij Sterksen maken we gebruik van verschillende marketingtools om meer en beter bereik te generen. Zo werken we samen met o.a. Talmark en Booston voor slimme werkenbij-sites, Wonderkind en Vonq voor doelgroep gerichte social media campagnes en jobmarketing, maar ook LinkedIn en Google Adwords. Dit doen wij meestal in afstemming met de opdrachtgever, zodat de juiste aandacht wordt gegeven aan de benodigde content voor de vaak lastig in te vullen vacatures.

Tot slot gebruiken we binnen Sterksen ook diverse tools om de interne communicatie en samenwerking soepel te laten verlopen, denk dan bijvoorbeeld aan Trello en Slack.

Technologie tijdens de coronacrisis

Ook in onstuimige perioden van COVID-19 proberen we op de zaken vooruit te lopen. Het Tech Team onderzoekt mogelijkheden om sollicitaties en inwerktrajecten in deze periode zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan platformen waar je gemakkelijk in teams kunt videobellen, apps voor een online onboarding en tools voor het delen van schermen om veilig en gemakkelijk samen te werken.

Contact

Ben je benieuwd wat Sterksen kan betekenen voor de innovatie van recruitment binnen jouw onderneming? Neem dan contact op met Erik Hollander via: info@sterksen.com. Wil je eerst nog iets meer weten over de mogelijkheden van het selecteren en implementeren van recruitment tooling? Zoek dan gerust contact met onze TechTeam-Lead Guido de Regt via +31640958442.