Wat een paar jaar geleden slechts voor een enkeling was weggelegd, is nu bijna niet meer weg te denken: op afstand werken. De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat hybride werken makkelijker en toegankelijker werd. Veel bedrijven blijven deze werkwijze omarmen, vanwege de vele voordelen. Toch is het behouden van de bedrijfscultuur een uitdaging geworden nu we meer op afstand werken. HR Officer Jo-Ann belicht hoe we dat bij Sterksen waarborgen. 

Als HR-afdeling zijn we verantwoordelijk voor het welzijn van ons personeel. Een stijgende lijn in medewerkerstevredenheid en behoud van personeel zijn onze doelen. Hierbij spelen arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol, maar ook de mogelijkheid tot hybride werken draagt hieraan bij. Bij Sterksen bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om thuis of op andere locaties te werken. Om dit in goede banen te leiden, houden we rekening met een aantal factoren.

Duidelijke communicatie en faciliteiten

Zo hebben we bij Sterksen 3 vaste kantoordagen per week, waarbij woensdag en vrijdag typische dagen zijn dat veel collega’s thuiswerken. Mocht je de behoefte hebben om deze dagen wel naar kantoor te komen, is die mogelijkheid er zeker. Onderling wordt afgestemd wie er dan op kantoor aanwezig is.

Daarnaast werken een aantal recruiters voornamelijk op locatie bij de klant. Om toch binding met elkaar te houden en de samenwerking te bevorderen, hanteren we een directe en persoonlijke communicatiestructuur. Bijvoorbeeld via (video)bellen en chatten. Op die manier weten we elkaar direct te vinden en hebben we elke dag veel contact.

Denk er ook aan om je medewerker thuis te faciliteren met goede materialen (zoals laptop en telefoon) en bijvoorbeeld een thuiswerkvergoeding. Dit zorgt voor een prettige en duurzame werkomgeving, ook buiten het kantoor.

Gezamenlijke momenten

Elke donderdagmiddag hebben we op kantoor een meeting, wat we vaak afsluiten met een borrel. Dit vaste moment is ideaal om de week te bespreken, cijfers te delen en mijlpalen te vieren. Hierdoor blijft iedereen betrokken bij elkaars werkzaamheden.

Om de fijne en betrokken bedrijfscultuur bij hybride werken te behouden, organiseren we ook veel gezellige teamuitjes. Als relatief kleine organisatie is het een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Daarbij moedigen we initiatieven vanuit medewerkers zelf aan. Juist door ook hierin de vrijheid bij de mensen te laten, ervaren we een positieve sfeer en ontstaat er een hechte band binnen de organisatie.

Een goede onboarding

De binding met medewerkers ontstaat al vanaf het moment dat ze bij ons binnenstappen. Wij hechten veel waarde aan ons 10-weken durende onboardingsproces, waarin nieuwe medewerkers het bedrijf en hun collega’s goed leren kennen. Met trainingen en introducties zorgen we ervoor dat ze zich meteen thuis voelen en dat we als organisatie benaderbaar zijn.

Hybride werken biedt een bepaalde vrijheid die zeker voor de nieuwe werkende generatie heel belangrijk is. Vertrouwen in je medewerkers is essentieel. Door vertrouwen te schenken en verbinding te behouden, brengt hybride werken alleen maar voordelen. Wil je weten op welke manieren we jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het vinden en integreren van personeel? Bekijk dan hier onze services voor vaste dienst, interim en deta-vast.

Heb je interesse om te werken bij Sterksen en wil je meer weten hoe het er bij ons aan toe gaat? Lees dan hier over onze cultuur en arbeidsvoorwaarden.