Een nieuwe CEO of CIO heb je niet iedere dag nodig. Maar als je wel een van deze of een andere sleutelpositie(s) vervuld wil krijgen, kun je daar best wat hulp bij gebruiken. Recruitment Consultant Yvonne van Amelsvoort, haalt je de handen uit het haar met een high-end recruitment oplossing. Sterksen noemt deze werkwijze ‘Executive Search’.

Betrokken met raad & daad
Met haar 17 jaar ervaring doet Yvonne niet ‘zomaar’ wat als een organisatie op zoek is naar Senior directie of C-level posities. “Executive search is een intensief recruitmenttraject. Je krijgt tenslotte geen 20 sollicitaties per dag voor een dergelijke aanvraag. Daarnaast is de verwachting van de klant ook heel anders, dan bij een ‘gewone’ werving & selectie opdracht. Je hebt echt een adviesrol en bent nauw betrokken bij iedere stap van het proces”, licht Yvonne toe.

Voorafgaand aan de zoektocht gaat Yvonne langs bij de klant en praat daar met diverse stakeholders. “We gaan op zoek naar iemand die de koers en richting gaat bepalen in een organisatie, oftewel echt een cruciale rol. Daarom moet ik tot in de puntjes weten wat zij precies zoeken in een kandidaat.” Zij vervolgt: “De vergaarde informatie verwerk ik in een ‘position profile’. Een vierpagina-tellend document dat, in vergelijking met een functieprofiel, veel dieper ingaat op cultuur, verwachtingen, persoonlijkheid en arbeidsvoorwaarden.”

Verras de klant!
De position profile is voor Yvonne de leidraad om de zoektocht te starten. “Zowel binnen als buiten mijn netwerk benader ik mogelijke kandidaten. Het kan ook voorkomen dat een potentiële professional niet 100% aansluit en ik hem/haar tóch benader. Ik kan namelijk het verschil maken door tussen de regeltjes te lezen en zo de klant te verrassen met een kandidaat, waar zij zelf niet direct aan gedacht zouden hebben. Uiteraard is het van belang dat ik mijn keuze hiervoor goed kan onderbouwen.”

“Ondanks dat deze professionals zelden actief op zoek zijn naar een nieuwe functie, zijn ze heel laagdrempelig te benaderen”, vertelt Yvonne enthousiast. En als ze worden voorgelegd, krijgen ze van Yvonne de nodige begeleiding. “Om hen voor te bereiden op het gesprek met de klant, voorzie ik van zoveel mogelijk informatie. Worden ze uiteindelijk niet gekozen? Dan krijgen ze hiervoor natuurlijk een gefundeerde reden te horen. Al blijft het gek om kandidaten af te wijzen die je zelf hebt gehunt.”

Kan Yvonne haar 6e zintuig jouw organisatie helpen?
De ervaring, sensitiviteit, transparante aanpak en het kwalitatieve netwerk van Yvonne maakt dat zij al meerdere posities heeft kunnen invullen voor diverse klanten. Wil je meer weten over Sterksen Executive Search? Neem contact op met Yvonne!