Introductie

Wil jij impact maken als Teammanager Architectuur en Beleid binnen deze duurzame en toekomstbestendige organisatie?

Organisatie

Vitens wint, zuivert en levert al 120 jaar betrouwbaar drinkwater; 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Naast het waarborgen van de kwaliteit staan we ook voor grote uitdagingen. We willen drinkwater duurzaam winnen, zuiveren en leveren met oog voor de balans tussen mens en natuur. Ook willen we een tevreden drinkwaterklant en slim en datagestuurd opereren.

Iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit winnen, zuiveren en leveren is een uitdaging van formaat. Vooral als je dat duurzaam wil doen, met oog voor de belangen van mens, natuur en maatschappij.
Vitens heeft zichzelf tot doel gesteld om voor 2030 elke druppel duurzaam te maken.

Functie

Als Teammanager Architectuur en Beleid leid je een team van architecten en beleidsmakers in hun dagelijkse taken en ontwikkelingen. Je ontwikkelt een visie en uitvoeringsplan ten aanzien van effectieve IT-architectuurstrategieën en -richtlijnen om de strategische bedrijfsdoelstellingen te realiseren.
Dit alles doe je door samen te werken met belanghebbenden binnen en buiten de organisatie ten einde de technologische behoeften te identificeren en oplossingen te ontwerpen die aan die behoeften voldoen.

De afdeling Architectuur & Beleid begeeft zich tussen business en ICT en levert adviezen aan alle afdelingen (of stakeholders) binnen Vitens, inclusief de eigen ICT afdeling.
De afdeling ontwikkelt nieuwe ICT-architectuur en verbetert de bestaande architectuur. De afdeling Architectuur en Beleid leidt ICT-gerelateerde projecten samen met de serviceteams van ICT zorgt het voor ontwikkeling van nieuwe dienstverlening.
Je zorgt er samen met het team voor dat de architectuur voldoet aan de richtlijnen, processen en standaarden van de organisatie en de toezichthouder(s).En ziet toe op een effectieve, efficiënte en kwalitatieve uitvoering daarvan. Ook ben je bent verantwoordelijk voor strategie en beleid aangaande informatiebeveiliging, cyber security en Continuity Management.

Je geeft leiding aan de Enterprise Architecten, de ICT architecten, de Security Officers en de Adviseur ICT (ca. 15 FTE).
Je rapporteert aan de Directeur ICT en maakt deel uit van het managementteam ICT.

Functie-eisen

Als nieuwe Teammanager bij Vitens is het belangrijk dat je zowel inhoudelijke kennis en vaardigheden bezit. Je:

  • Werkt en denkt op WO-niveau en hebt een diploma in de richting van architectuur, cyber security of soortgelijk;
  • Hebt minimaal 7 jaar ervaring in leidinggeven aan een (ICT) team (op HBO / WO-niveau);
  • Hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van beleid met een bedrijfsbreed karakter en het geven van strategische adviezen en het realiseren hiervan;
  • Hebt ruime ervaring met het besturen van een complex en breed ICT-landschap inclusief de uitbesteding van onderdelen hiervan;
  • Hebt ruime ervaring met aansturing van en samenwerking met interne en externe partijen (stakeholder management).

Aanbod

  • Maximaal bruto jaarsalaris van € 127.457,- op basis van 40 uur per week (schaal 14, incl. Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget);
  • Arbeidsvoorwaardelijke leaseauto;
  • Mogelijkheden om flexibel te werken, thuis en op Vitens-kantoren in de regio’s Zwolle, Utrecht, Arnhem en Leeuwarden;
  • Mogelijkheid om je expertise in te zetten voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden

Sollicitatie

Yvonne van Amelsvoort
M: +31 6 41902316
yvonne.van.amelsvoort@sterksen.com