Introductie

Binnen WonenBreburg is er op dit moment sprake van een uitdagende digitale transformatie die gaat bijdragen aan het bieden van een thuis en een leefbare woonwijk voor iedereen. Tevredenheid van de huurders, duurzaamheid, betaalbaarheid en beschikbaarheid van kwalitatief voldoende woningen staan centraal binnen de woningcorporatie.

Als ervaren Functioneel Beheerder bij WonenBreburg krijg je de kans om bij te dragen aan een maatschappelijk betrokken organisatie die een positieve impact heeft op het leven van huurders in Breda en Tilburg!

Organisatie

Een verwachte toename van het aantal huishoudens met een laag inkomen van de meeste bewoners, vraagt om matiging van de huurprijs. WonenBreburg zorgt ervoor dat sociale huurders betaalbaar kunnen blijven wonen. Om lage woonlasten en een goed milieu te realiseren maken zij hun woningen energiezuinig. Door de toenemende vraag naar betaalbare woningen, bouwen zij ook extra sociale huurwoningen. Zo hebben zij in de afgelopen 4 jaar ruim 500 nieuwbouwwoningen gebouwd.

In totaal huisvesten zij ruim 40.000 mensen in circa 27.000 WonenBreburg-woningen in Breda en Tilburg. Er werken ongeveer 400 mensen. Waaronder ook hun eigen vaklieden.

Technologie en data worden de komende jaren voor WonenBreburg steeds belangrijk en zal zich verder gaan moeten ontwikkelen om de digitale transformatie, waar zij voor staan, optimaal te ondersteunen. In deze rol ben je onderdeel van het domein DDV, Digitale Dienstverlening, team Functioneel Beheer.

Functie

Als Senior Functioneel Beheerder bij WonenBreburg draag je samen met de kerngebruikers en leidinggevende de verantwoordelijkheid voor een naadloze afstemming van applicaties, data en processen binnen het domein ‘Huurders en Wijken’. Eén van de 3 domeinen binnen de organisatie. WonenBreburg heeft een groot applicatielandschap, bestaande uit circa 50 applicaties. Tot slot heeft WonenBreburg vorig jaar de implementatie van een nieuw ERP-systeem gerealiseerd, waar veel uitdagingen en kansen liggen.

Samen met een 3-tal andere Functioneel Beheerders werk je nauw samen met kerngebruikers, applicatiebeheerders, het data managementteam en de adviseur informatiemanagement. Je hebt een scherp oog voor procesoptimalisatie, datakwaliteit, het opstellen van verbeterplannen en je bent mensgericht. Je neemt regie bij het doorvoeren van wijziging in het applicatielandschap en neemt kerngebruikers hierin mee.

Daarnaast ben jij:

 • Het aanspreekpunt voor kerngebruikers bij belangrijke vragen en incidenten;
 • De schakel met softwareleveranciers, met het oog op de optimalisatie van de applicaties;
 • Procesverbeteraar, door de procesketen binnen het domein te bevragen, om te zetten in beleidsvoorstellen en deze af te stemmen met proceseigenaren. Je leidt, waar nodig, projecten voor de implementatie van nieuwe modules;
 • Trainer van kerngebruikers voor een vlekkeloze overdracht van kennis, zodat de applicaties optimaal worden benut;
 • Tester van nieuwe functionaliteiten;
 • Probleemoplosser, onderzoeker van veel voorkomende problemen met je collega’s van de helpdesk en applicatiebeheer en standaardiseer je procedures en werkwijzen;
 • Organisator en voorzitter van het kerngebruikersoverleg om samen nieuwe releases van bijvoorbeeld het ERP-systeem te bespreken;
 • Actief in het door ontwikkelen van het vakgebied functioneel binnen de organisatie en het begeleid je collega’s in hun ontwikkeling.

Functie-eisen

Wat zoeken wij in jou?

 • Minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Het is een pré als je kennis hebt van BiSL, het ERP-systeem Empire en het CRM-systeem Embrace;
 • Vak volwassenheid. Je bent goed in het ondersteunen van kerngebruikers, het regisseren en communiceren van aanpassingen in het applicatielandschap richting de organisatie en het verbeteren en optimaliseren van processen en datakwaliteit;
 • Je bent communicatief sterk, mensgericht, probleemoplossend, flexibel en doortastend;
 • Je hebt de intrinsieke motivatie om écht te begrijpen wat er speelt binnen de organisatie en bij de (kern)gebruiker!

Aanbod

De arbeidsvoorwaarden van WonenBreburg zijn conform de CAO Woondiensten. Dit betekent dat je kunt rekenen op eerlijke voorwaarden en een solide basis voor je carrière.

Denk aan:

 • Een salaris van maximaal €5.376,- (salarisschaal i) op basis van 36 uur per week;
 • Flexibiliteit door hybride werken en de mogelijkheid om 4 dagen van 9 uur te maken. Binnen de organisatie is voldoende aandacht voor een goede werk-privébalans;
 • Een uitgebreid introductieprogramma;
 • Een goede pensioensregeling, een vitaliteitsbudget (€450,- netto per kalenderjaar) en een individueel loopbaanontwikkelingsbudget (€900,- per kalenderjaar) voor het volgen van opleidingen;
 • Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en een zakelijke reiskostenvergoeding;
 • Een budget voor de inrichting van je thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding;
 • Een actieve personeelsvereniging.

Inlichtingen

Dennis Kerkhof M: +31 62 807 7922 T: +31 88 044 2000

Sollicitatie

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over deze kans bij WonenBreburg? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Dennis Kerkhof M: +31 62 807 7922 T: +31 88 044 2000