Introductie

De systemen rondom ons kenteken- en rijbewijsregister. Of interfaces die onze systemen koppelen met die van Europese voertuigautoriteiten of instanties als de politie, garagebedrijven en gemeenten. Je leest het: de applicaties waarmee je als Ops-engineer in Groningen te maken hebt spelen een grote rol in de mobiliteit van onze samenleving!

Organisatie

De RDW is continu in verandering o.a. als gevolg van technologische ontwikkelingen in de voertuigtechniek, nieuwe wet- en regelgeving en de veranderende maatschappelijke opgave. Als uitvoeringsorganisatie zijn onze processen, gegevens en applicaties de backbone van onze business. Jaarlijks steekproeven wij bijna 200.000 voertuigen bij APK garages en keuren wij maar liefst 400.000 voertuigen zelf. Tegelijkertijd worden door de RDW jaarlijks 4 miljoen kentekencards verstrekt en meer dan 4.5 miljard register bevragingen op onze voertuiggegevens gedaan. Met een dergelijke uitvoeringstaak van formaat is een robuuste inrichting van proces, gegevens en techniek en de bijbehorende verandervraagstukken een dagelijkse uitdaging.

Zorgen dat onze applicaties draaien als een geoliede machine; dat is jouw doel. Dankzij jou blijven de systemen voldoen aan de criteria met betrekking tot beschikbaarheid, performance en security. Bovendien ben je het aanspreekpunt voor gebruikers; bijvoorbeeld om storingen op te lossen; en voor leveranciers. En het leuke van werken in een DevOps-team? Dat je bij elke nieuwe ontwikkeling in het systeem betrokken bent.

Bij ons krijg je de kans om mee te denken over het verbeteren van onze tools, beheerprocessen én teamperformance. En wil je eens een kijkje nemen buiten je eigen discipline? Ga je gang! Van bouwen en testen tot ontwerpen; je krijgt alle ruimte om jezelf breder te ontwikkelen. Zo groei je in de toekomst misschien wel door tot DevOps-engineer. Voor nu kijken we op basis van jouw kennis, ervaring en interesse welk team en systeem het beste bij jou passen.

Functie

You build it, you run it! Als zelfsturend DevOps-team zijn jij en je collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling én het beheer van ‘jullie’ systeem. Je vormt een team samen met software-engineers, testers en functioneel ontwerpers. En als Ops-engineer ben jij dé motor en vraagbaak van het team. Onze kracht is de fijne manier waarop we samenwerken. Werken we op kantoor? Dan gaan we in de pauze graag samen lunchen of wandelen. En na een potje darten zitten we weer boordevol energie om aan de slag te gaan!

Functie-eisen

Je pakt graag een regierol. Daar krijg je ook alle ruimte voor. Met een proactieve houding ontwikkel je jouw expertise verder. En zoek je naar verbetering. Van samenwerken in een DevOps-team krijg je energie. Je kunt goed prioriteren en denkt vooruit. Ook houd je actief contact met leveranciers of klanten. En sta je sterk in je schoenen als een idee in jouw ogen niet haalbaar is.

Verder neem je mee:

 • Hbo-niveau in IT.
 • De drive om te leren over het beheer van off-the-shelf en SAAS-applicaties en cloudtechnologie (Azure). Heb je daar al ervaring mee? Dan is dat mooi meegenomen!
 • Een flexibele instelling wat betreft je werkuren. Je vindt het prima om af en toe ook in de avond of in het weekend te helpen bij implementaties. En ongeveer 1 keer in de 2 maanden sta je stand-by. Dat wil zeggen dat je bereikbaar bent om storingen op te lossen.

Aanbod

Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 3.288,- en € 5.269,- bruto per maand (op basis van fulltime).
 • 8% vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega’s met je meedenken.
 • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • 6 weken verlof per jaar.
 • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer en volledige ov-vergoeding.
 • Direct een vast contract Telefoon en laptop.

Sollicitatie

Dennis Kerkhof M: +31 62 807 7922 T: +31 88 044 2000