Sinds 2020 heeft Sterksen MSP-dienstverlening toegevoegd aan haar dienstenportfolio. Een Managed Service Provider richt zich normaliter voornamelijk op het optimaliseren van het inhuurproces van tijdelijke professionals. Bij Sterksen focussen we echter ook op het zelf uitvoeren van sourcing activiteiten. Enerzijds door direct sourcing, ook bekend als client branded sourcing, en anderzijds door ons team Sterksen Interim Solutions als leverancier in te schakelen. Dat maakt dat wij een Hybrid MSP oplossing bieden.

Door toenemende schaarste op de arbeidsmarkt wordt steeds vaker op een integrale manier gekeken naar het aantrekken van talent. Vandaar dat we bij steeds meer opdrachtgevers onze RPO-dienstverlening hebben uitgebreid met MSP. We creëren één centrale hiring desk en vullen openstaande posities in met het juiste talent, zonder specifieke focus op de contractvorm. De toevoeging van MSP brengt expertise op het gebied van inhuur met zich mee, met daarbij de specifieke direct sourcing-ervaring van Sterksen.

Sterksen Interim Solutions als leverancier

De hybride MSP oplossing van Sterksen betekent dus ook dat naast het inzetten van gespecialiseerde voorkeurleveranciers voor het leveren van tijdelijke talenten, er door onze eigen consultants wordt gezocht naar interim professionals. Het vinden van tijdelijk personeel gaat anders dan het werven van vast personeel. Er moet bijvoorbeeld veel sneller worden geschakeld, opdrachten moeten sneller worden ingevuld en er wordt van tijdelijke professionals verwacht dat zij snel up-to-speed zijn bij hun nieuwe opdrachtgever.

Gelukkig hebben de consultants van het Sterksen Interim Solutions team jarenlange ervaring in bemiddeling op de interim arbeidsmarkt. Daarnaast zijn onze MSP-consultants embedded in – live aanwezig binnen – de organisatie van de opdrachtgever. Hierdoor krijgen zij meer gevoel bij de cultuur van een organisatie en kan dit worden door vertaald naar Interim Solutions-consultants. Zo wordt er altijd gezocht naar tijdelijke professionals die een perfecte match zijn met de cultural fit van de organisatie.

Direct sourcing

Een direct sourcing aanpak houdt in dat er vanuit naam van de opdrachtgever wordt gezocht naar interim professionals. Er wordt gebruik gemaakt van het bestaande employer brand, gebouwd aan klanteigen talentpools en zzp communities verbonden aan het merk van de opdrachtgever. Dit wordt ook wel ‘client branded sourcing’ genoemd. Net als bij de werving van vast personeel wordt bij deze manier van sourcen sterk ingezet op het werkgeversmerk van de opdrachtgever. Tijdelijke professionals verdienen immers ook een high touch candidate experience wanneer zij worden benaderd voor een opdracht. Zo haal je het beste talent binnen, passend bij de cultuur van de organisatie.

Het employer brand van de opdrachtgever wordt tevens versterkt door het onderhouden van regelmatig contact (door het delen van berichten en nieuws) met de interim professionals in de talentpools. Dit zorgt voor een hechte community van interim professionals. Het talent wordt dichtbij gehouden en zo blijven zij betrokken en geïnteresseerd in tijdelijke opdrachten van de organisatie.

Voordelen van direct sourcing

Direct sourcing heeft verschillende voordelen ten opzichte van het enkel gebruiken van leveranciers voor interim personeel. Naast het versterken van het employer brand van de opdrachtgever onder tijdelijke professionals, zorgt direct sourcing ook voor kostenbesparingen. Niet alleen zal de aanwezige talentpool uiteindelijk zorgen voor een verbeterde ‘time-to-hire’, ook is er minder tussenkomst van leveranciers en bijhorende marges.

Omdat onze MSP consultants embedded zijn in de organisatie van de opdrachtgever, zijn er korte lijnen met HR. Waar het inhuren van interim professionals eerst vooral bij afdeling Inkoop werd ondergebracht, zien we nu steeds vaker een verschuiving (of samenwerking) met HR. Ook dit zorgt voor voordelen binnen het inhuurproces.

Twijfel je nog over inzetten van een hybride MSP oplossing? Hieronder nog eens in het kort waarom de toevoeging van direct sourcing aan het reguliere MSP programma een must is:

  • Snelle toegang tot betrokken (interim) talent door de opbouw van talentpools en zzp communities en dus een kortere ‘’time-to-hire’;
  • Vergroten van de betrokkenheid van interim professionals door goed beheer van deze pools en communities (en hierdoor ook een verbetering van de ‘candidate experience’);
  • Kostenbesparingen doordat er minder vaak beroep gedaan wordt op leveranciers en bijhorende marges;
  • Continue inzet van het ‘employer brand’ van de opdrachtgever waardoor deze ook uitgebouwd wordt.

Een MSP die direct sourcing activiteiten levert is heel anders dan een MSP die zich voornamelijk richt op het optimaliseren van het inhuurproces. Over de Hybrid MSP oplossing van Sterksen wordt in deze video nog meer verteld, maar ook Rob van de Ven kan je meer vertellen over de toegevoegde waarde van (client-branded) direct sourcing.