Recruitment Process Outsourcing (RPO)

Uw businesspartner in recruitment

Recruitment Process Outsourcing.

Recruitment Process Outsourcing (RPO) bij Sterksen

Ben jij op zoek naar een oplossing voor je recruitment vraagstuk en wil je graag weten wat Recruitment Process Outsourcing (RPO) is? En wil je weten wat RPO voor jouw organisatie kan betekenen? Sterksen is het full-service recruitment bureau dat jou hierbij kan helpen.

Wat is RPO? 

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is het (geheel of gedeeltelijk) uitbesteden van de recruitment processen binnen jouw organisatie. In plaats van het zelf op zoek gaan naar nieuwe werknemers, gaat Sterksen hiermee aan de slag. RPO houdt echter niet alleen in dat je de recruitment werkzaamheden uit handen geeft, maar dat je een samenwerking aangaat met een gespecialiseerde partij. Ieder bedrijf is anders en heeft andere behoeften op het gebied van recruitment. Als RPO specialist weet Sterksen als geen ander te definiëren wat er nodig is op het gebied van werving en selectie in jouw organisatie. Wanneer dit gaandeweg het RPO traject verandert, net zoals de arbeidsmarkt continu verandert, past Sterksen zich hier op aan en neemt jouw bedrijf daarin mee.   

De voordelen van RPO

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het outsourcen van de recruitment processen binnen je organisatie. Zo kan het zijn dat je niet de juiste (of niet genoeg) expertise hebt binnen de HR afdeling van jouw bedrijf, er is te weinig tijd, te weinig capaciteit of je bent als organisatie simpelweg op zoek naar een moeilijk te werven doelgroep. Door gebruik te maken van RPO door Sterksen haal je een ervaren, full-service recruitment partij binnen welke jouw organisatie ondersteunt waar nodig. 

Recruitment bestaat uit veel verschillende onderdelen, en als bedrijf is het jouw keuze welke onderdelen je wilt uitbesteden (al kan Sterksen je daar natuurlijk in adviseren). Uiteraard staan wij voor je klaar als het gaat om werving en selectie, maar daarnaast kan Sterksen je ook van dienst zijn bij het uitdragen of uitbouwen van jouw employer brand, contractafhandelingen, het onboarding traject, het verbeteren van de candidate journey en vele andere HR taken. Kortom, Sterksen kan jouw organisatie ondersteunen in alle facetten van arbeidsmarktcommunicatie. 

Een ander voordeel van het kiezen voor RPO via Sterksen is dat onze recruiters inhouse werken bij jouw organisatie. Zo zijn de lijnen kort en verloopt alle communicatie soepel en met de juiste personen binnen de organisatie. Het feit dat je corporate recruiters in huis haalt zorgt er daarnaast ook voor dat RPO voor blijvend resultaat zorgt: de kennis die Sterksen meeneemt wordt immers binnen jouw organisatie gedeeld, waardoor ook de eigen medewerkers blijven leren over het recruitment vak. 

Recruitment Process Outsourcing door Sterksen

Al sinds 2004 levert Sterksen de RPO-dienstverlening en inmiddels hebben we een mooi klantportfolio waaruit blijkt dat wij vaak langdurige samenwerkingen met klanten aangaan. Denk bijvoorbeeld aan mooie organisaties zoals Ricoh en Atos. In alle jaren dat wij als RPO dienstverlener aan de slag zijn geweest, hebben wij veel ervaring opgedaan, een groot netwerk opgebouwd en een bewezen staat van dienst als het gaat om het realiseren van de beste hires. Binnen Sterksen hebben we ervaring met het werven van veel verschillende functies, maar dit blijven we doen met een onderscheidende aanpak. 

We zijn trots op wie wij zijn als bedrijf, maar Sterksen is Sterksen door de mensen die wij in dienst hebben. Wanneer je voor Sterksen als RPO-dienstverlener kiest, ben je er dan ook van verzekerd dat onze beste mensen bij jou aan de slag gaan. En wat we meenemen? Dat is transparantie, sourcing power, volhardendheid en een multidisciplinair team. We blenden ons in jouw organisatie en worden er onderdeel van. Ondanks dat we een externe partij zijn, zul je dit in onze betrokkenheid niet merken. Kortom, Sterksen is de perfecte partij voor organisaties die willen blijven groeien.

Het RPO proces bij Sterksen

Wanneer je overweegt om Sterksen te kiezen als Recruitment Process Outsourcing partner, gaan we uiteraard eerst persoonlijk met jou in gesprek. Hierin kunnen we de mogelijkheden bespreken, het budget vaststellen en uitzoeken wat jouw organisatie nodig heeft in een RPO samenwerking. Op basis van dit gesprek kunnen we je een gedegen voorstel doen. Vervolgens stellen we een plan van aanpak op en brengen we in kaart welke specifieke werkzaamheden we voor jouw organisatie kunnen verrichten. Mocht je kennis willen maken met jouw mogelijke RPO team, kan dit natuurlijk ook. 

Nadat we hebben geproost op een succesvolle toekomstige samenwerking kunnen wij aan de slag met het recruitmentproces. Regelmatig bieden we inzicht in de resultaten en rapporteren we de KPI’s en doelen: je blijft dus continu op de hoogte. Ook kijken we regelmatig of jouw behoefte nog aansluit op de huidige samenstelling van het RPO project: we kunnen de grootte hiervan namelijk op- en afschalen en zijn zo in staat flexibel te werk gaan. 

Neem contact op

Wil jij ook een RPO samenwerking die naadloos aansluit op jouw wensen? Neem dan contact op met Patricia Verkerk, voor een passende oplossing voor jouw recruitment vraagstuk. 

RPO in het kort:

Outsource uw recruitment

Benieuwd naar een oplossing voor uw recruitment vraagstuk?

Waarom RPO?
  • Lagere kosten, beter resultaat
  • Onze bureau-ervaring voor u aan het werk
  • Modulair inzetbare services
  • Verbeterde employer branding

RPO bij Sterksen betekent gegarandeerd:

Snel, krachtig en efficiënt

U profiteert optimaal van onze jarenlange recruitmentervaring en kennis van de nieuwste tools en systemen.

Maximale flexibiliteit

U kiest zelf uit een overzichtelijk aanbod van diensten en modules waarvan u gebruik wilt maken.

Minder kosten

U betaalt minder dan bij een traditioneel bureau en kunt budgetten opstellen voor alle activiteiten die wij voor u uitvoeren.

Volledige ontzorging

U richt zich op de kerntaken van uw bedrijf, terwijl wij voor u op zoek gaan naar nieuw talent.