Introductie

Ben jij klaar om een verschil te maken in de financiële markten? De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zoekt een gedreven Azure Data Engineer om hun team te versterken! Bij de AFM werken zij aan eerlijke en transparante financiële markten, met behulp van de nieuwste digitale en internationale ontwikkelingen. Als Azure Data Engineer speel jij een cruciale rol in het beheren en optimaliseren van hun data-infrastructuur, waardoor zij hun toezichtprocessen verder kunnen professionaliseren. Sluit je aan en draag bij aan een veilige en transparante financiële sector!

Organisatie

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. De organisatie is gedragstoezichthouder van de gehele financiële marktsector. Iedere collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector. De AFM signaleert elk jaar de belangrijkste trends en bijbehorende risico’s die de financiële markten gaan beïnvloeden, om daarna haar toezichtagenda verder te kunnen ontwikkelen.

De afgelopen jaren heeft de AFM hard gewerkt aan de vernieuwing en professionalisering van haar toezicht. Voor alle afdelingen geldt dat digitalisering, internationalisering en versnippering in de markt grote impact zullen hebben. De voortschrijdende digitalisering van de sector biedt kansen om met behulp van data beter zicht te krijgen op de markt en toezichtprocessen efficiënter te maken. De internationalisering van de sector maakt internationale samenwerking noodzakelijk om het uitbreidende en veranderlijke speelveld effectief te beïnvloeden.

Functie

Als Azure Data Engineer bij de AFM ben je verantwoordelijk voor het ontsluiten, structureren en prepareren van data. Je verwerkt data in het Managet Data Platform (MDP) van de AFM, dat bestaat uit verschillende databases voor domeinen zoals verzekeringen, pensioenen en beleggingsinstellingen. Jij richt deze (relationele) databases in, zorgt ervoor dat ze goed functioneren binnen de infrastructuur en maakt ze ‘gebruiksklaar’. Op deze manier kunnen toezichthouders en andere eindgebruikers meteen aan de slag met de data.

Daarnaast probeer je als technisch consultant de datakwaliteit binnen het MDP te verhogen, wat je alleen kunt realiseren als je de inhoud en betekenis van de data kent. Bovendien krijgt de AFM privacygevoelige data aangeleverd van interne en externe partijen, dus je houdt rekening met security-aspecten.

Verder verricht je DataOps- en DevOps-werkzaamheden, met als doel om changes op een geautomatiseerde manier zo snel en makkelijk mogelijk uit te rollen. Je werkt vooral met Microsoft Azure tools en programmeert ook in SQL, C# en Powershell.

Je bent onderdeel van het programma Datagedreven Toezicht (circa 30 collega’s), dat bestaat uit een Data Insights team (data analisten + data scientisten) en een platformteam. Jij bent onderdeel van dit laatste, samen met datamanagementspecialisten, data-engineers, data-infrastructuur specialisten, een solution architect en een security manager.

Functie-eisen

Wat je meeneemt aan karakter, kennis en/of vaardigheden:

 • Een HBO/WO-opleiding;
 • Relevante certificering in MS Azure Certified trainingen/courses;
 • Ervaring met ETL-processen ontwerpen, beheren en ontwikkelen;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met dataverwerking in de MS Azure Cloud;
 • Kennis van Data Lake en Data Warehouse patronen en methodieken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Initiatiefrijk, resultaatgericht en oog voor kwalitatief solide oplossingen.

Aanbod

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een bruto jaarsalaris van minimaal €55.000,- en maximaal €90.000,- o.b.v. een 36-urige werkweek (inclusief 13e maand en vakantiegeld). De inschaling is o.a. afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen;
 • Uitgebreide trainings- en opleidingsmogelijkheden om jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen;
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer;
 • Een bijdrage voor een abonnement bij je sportschool;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een vergoeding voor de inrichting van je thuiswerkplek.

Sollicitatie

Voel je de drive om als Azure Data Engineer impact te maken bij de AFM? Stuur je sollicitatie naar Dennis Kerkhof (dennis.kerkhof@sterksen.com) en ontdek de mogelijkheden voor jouw carrière binnen hun dynamische organisatie.