Een Total Talent Acquisition (TTA) aanpak: het volledig integreren van vaste en tijdelijke professionals. Het klinkt zo logisch. We hebben het er al jaren over, toch zijn er maar een handjevol organisaties in de Benelux die hun workforce op deze manier hebben ingericht. Terwijl TTA een oplossing is om de schaarste op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Werven van talent op basis van skills in plaats van contractvorm is de sleutel.

TTA is een aanpak voor het aan elkaar koppelen van vraag en aanbod van werk. Dus: geen scheiding meer tussen vaste en tijdelijke werknemers, maar in plaats daarvan verbinding. Werving, ontwikkeling, opleiding, interne mobiliteit en beloning zijn hierbij zoveel mogelijk gelijk voor vast en flex. Zelfs het onboardingsproces – externen krijgen eenzelfde welkom als nieuwe medewerkers. Je kunt die gehele workforce bovendien in een blik overzien. Je krijgt volledig zicht op wie er rondlopen, tegen welke tarieven, sinds wanneer en of iedereen volledig compliant is. En doordat TTA ál die personele stromen inzichtelijk maakt, is het weer makkelijker om sneller de juiste mensen aan te trekken tegen lagere kosten en met minder risico’s.

Voorspellingen van experts
TTA maakt organisaties flexibeler en daarmee beter in staat zich snel aan te passen aan de toekomst. Het gaat dan ook verder dan de vraag of iemand vast of flex moet worden aangenomen. Maar wat houdt organisaties dan nog tegen om de stap te maken in 2023? Marc Viëtor, Managing Partner TalentIn, zegt hierover: “Waar zowel dienstverleners als HR-professionals nog steeds worstelen om TTA te laten werken, gaan technologieleveranciers nu platformoplossingen introduceren die een geïntegreerd systeem bieden om een dergelijke aanpak te ondersteunen. Het zal interessant zijn om te zien of deze ontwikkeling echt TTA in organisaties zal versnellen.”

Alexander Crépin vult aanOmdat de opmars van Recruitment Tech en HR Tech niet zal stoppen, voorzie ik in ieder geval wel dat in de Tech & Touch filosofie, het accent meer zal komen liggen op Tech om daarmee efficiencyvoordeel te bereiken. Daar ligt wellicht een kans voor RPO-/RSP-aanbieders om de business case rond te krijgen. Ik ben benieuwd of, en zo ja tot welke acquisities of allianties dit gaat leiden. Daarbij gaat, zoals bekend, mijn interesse uit naar het aanbod van integrale TTA- / TTM-dienstverlening. Welke Total Talent Service Providers zullen zich in het komende jaar nadrukkelijker als zodanig gaan profileren en hun positie versterken?”

Benieuwd hoe wij kijken naar Total Talent Acquisition in 2023? We praten je graag bij onder het genot van een kopje koffie. Wil je eerst meer weten of hoe we TTA in de praktijk brachten bij één van onze opdrachtgevers? Bekijk dan deze webinar van onze specialisten.