Sterksen is al sinds 2002 actief in recruitment. Ooit opgericht door Paul en Donald met een sterke focus op IT en SAP, zijn we inmiddels uitgegroeid naar een full-service recruitment bureau. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor het IT Search waar we mee begonnen zijn, maar ook voor Recruitment Process Outsourcing trajecten, Interim IT en Interim Recruitment bemiddeling en Executive Search.

Innovatie binnen recruitment

Daarnaast zijn we achter de schermen steeds meer bezig met recruitmentmarketing, het blijven innoveren op gebied van recruitment tech en het gebruik van A.I. (sourcing) tools die het leven van recruiters gemakkelijker maken. Halverwege 2019 hebben we hier een belangrijke stap in gezet door een samenwerking aan te gaan met RecruitRobin.

RecruitRobin is een A.I. sourcingtool voor het automatiseren van het sourcing proces. Je deelt de vacature of functietitel van de functie die je wilt vervullen, en RecruitRobin zoekt op meerdere online platformen naar de beste kandidaten. Deze tool hebben we gekoppeld aan ons ATS (Applicant Tracking System), waardoor de geschikte kandidaten ook direct in onze database terecht komen.

Sterksen Tech Team

Binnen Sterksen is er een zogeheten ‘Tech Team’, welke zich bezighoudt met de nieuwste ontwikkelingen binnen het recruitment landschap. Dit verschilt van sourcing- en contacttools, tot plug-ins om bepaalde termen uit de IT sector te verduidelijken tijdens het browsen. Ook tooling die kan helpen bij het maken van een Boolean search of simpelweg een extra spell check plug-in voor tijdens het typen van vacatureteksten of berichten naar kandidaten wordt getest. Het Tech Team zoekt, test en implementeert deze innovaties binnen Sterksen, om zo het werk zo efficiënt mogelijk te maken.

Samenwerking met RecruitRobin

Enkele van de redenen om in gesprek te gaan met (de eigenaar van) RecruitRobin was omdat de tool te koppelen was aan ons applicant tracking system en omdat de makers van de tool van Nederlandse bodem zijn en ook ervaring hebben met het recruitmentvak an sich. Het was (en is) daarnaast prettig schakelen en samenwerken met de mensen van RecruitRobin!

Tijdens het testen bleek de RecruitRobin sourcingtool heel makkelijk in gebruik, en maakt de tool het sourcen veel eenvoudiger door de integratie van verschillende platformen (zoals contacttools en jobboards). Ten slotte zorgt de samenwerking met RecruitRobin ook voor nieuwe prikkels en inzichten binnen onze organisatie: je blijft continue zoeken naar nieuwe mogelijkheden als je ziet hoeveel er eigenlijk kan!

Meer informatie

Wil je meer weten over de samenwerking tussen Sterksen en RecruitRobin, het gebruik van RecruitRobin als sourcingtool en over hoe recruitment tech in het algemeen meer kan betekenen voor jou als recruiter of in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er alles over!