Total Talent Management

Een geïntegreerde recruitmentaanpak voor vaste en tijdelijke werknemers

Total Talent Management.

Total Talent Management door Sterksen

In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk om de beste professionals in de markt aan jouw organisatie te binden, ongeacht de contractvorm die daaraan ten grondslag ligt. Sterksen levert hiervoor een complete Total Talent Management (ook wel Total Talent Acquisition) oplossing die jou als opdrachtgever volledig ontzorgt. Dit resulteert in het binnenhalen van de juiste talenten op de juiste plek, maar ook in grote besparingen op de inhuur van vaste en tijdelijke professionals.

Wat is Total Talent Management (TTM)?

Bij veel organisaties richten de recruitment inspanningen zich alleen op vaste posities, terwijl in Nederland steeds meer professionals kiezen voor een contractvorm als ZZP’er of freelancer. Deze worden dan vaak via inkoop of rechtstreeks door de business ingehuurd, met als gevolg een waaier aan leveranciers, torenhoge kosten voor de inhuur van flexibel personeel, geen inzicht in het inhuurproces, weinig controle en kennis over de risico’s van het inhuurproces en een complete scheiding tussen de processen voor vaste en voor tijdelijke werknemers. 

Een Total Talent Management (of Total Talent Acquisition) oplossing van Sterksen brengt de inhuur van alle vaste en tijdelijke professionals samen in één geïntegreerde recruitment aanpak. Dit zorgt ervoor dat het juiste talent op de juiste plek zit, ongeacht de contractvorm, en dat alle risico’s en uitdagingen inzichtelijk en onder controle zijn.

De voordelen van Total Talent Management

Bij Sterksen combineren we bij een Total Talent Management oplossing onze jarenlange ervaring als marktleider op het gebied van RPO (Recruitment Proces Outsourcing) diensten met onze expertise als leverancier van kwalitatief hoogwaardige interim-oplossingen. Door alle inhuur, voor zowel vaste als tijdelijke posities, samen te brengen in een TTM oplossing, kan het inhuurproces kwalitatief worden verbeterd terwijl er tegelijk kostenbesparingen worden bereikt. Dit is hoe wij dat doen: 

Kwalitatieve verbetering van het inhuurproces

Het gebruiken van een Total Talent Management aanpak betekent de inrichting van één centraal recruitment loket welke de gehele arbeidsmarkt integraal benadert, zowel voor vaste als voor tijdelijke posities. Er kunnen slimme constructies worden bedacht voor schaarse doelgroepen, zoals het snel starten met een tijdelijke inzet die later wordt vervangen door een vaste inzet. Ook garanderen we dat alle risico’s rondom het inhuurproces onder controle worden gebracht. En niet onbelangrijk: we hanteren voor tijdelijke inhuur dezelfde selectiecriteria als voor vast personeel zodat ook tijdelijk personeel voldoet over alle gewenste competenties. Zo blijven we denken aan de lange termijn doelstellingen van jouw organisatie. Behalve een fijner proces voor jou als opdrachtgever, ervaren kandidaten het inhuurproces bij een TTM-oplossing als professioneler. Door een integrale benadering voor vast en flex op thema’s als sourcing, selectie, onboarding en appraisal, wordt de zogeheten “Candidate Experience” naar een hoger niveau getild. 

Lagere kosten van het inhuurproces

Kostenbesparingen vloeien snel voort uit een slimmere inrichting van de inhuurprocessen. Naast het feit dat we bij Sterksen kostenbesparingen realiseren door de inrichting van recruitmentteams voor de werving van vaste medewerkers, kunnen we ook op het inhuurproces voor tijdelijk personeel besparen. Dit doen we door alle inhuur van zelfstandig professionals samen te brengen onder één MSP-contract, zodat je niet langer hoeft te werken met een eindeloze lijst van losse vendors. Door het aanbrengen van transparantie in de gehele inhuurketen bereiken we zowel kostenbesparingen als inzicht middels heldere rapportages en weet je altijd op voorhand wat de tarieven zijn voor inhuur per competentiegroep. Kortom, door een grotere sourcing-inspanning op zowel vast als flex, verzorgt ons TTM-team voor snelle en substantiële kostenbesparingen.

Een HR totaalaanpak

Natuurlijk gaat het bij onze Total Talent Management aanpak om meer dan het oplossen van het (vaste en tijdelijke) personeelsvraagstuk. De gehele HR-cyclus van aanwerving, ontwikkeling, beoordeling en beloning, doorstroom en uitstroom, voor zowel vast en flexibel personeel, wordt integraal ingericht. Hierbij komen ook thema’s bij kijken zoals jobmarketing, recruitment data en tooling, employer branding en andere HR-gerelateerde zaken. Het is een totaaloplossing: graag kijken we met jou samen naar wat jouw organisatie nodig heeft in een TTM strategie. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Lennert Pichel

Total Talent Oplossing

Lennert Pichel vertelt je meer over de mogelijkheden!

Waarom Total Talent Management?
  • Geïntegreerde aanpak
  • Lagere kosten
  • Beter inhuurproces
  • Alle facetten van HR

Total Talent Management bij Sterksen betekent gegarandeerd:

Snel, krachtig en efficiënt

U profiteert optimaal van onze jarenlange recruitmentervaring en kennis van de nieuwste tools en systemen.

Maximale flexibiliteit

U kiest zelf uit een overzichtelijk aanbod van diensten en modules waarvan u gebruik wilt maken.

Minder kosten

U betaalt minder dan bij een traditioneel bureau en kunt budgetten opstellen voor alle activiteiten die wij voor u uitvoeren.

Volledige ontzorging

U richt zich op de kerntaken van uw bedrijf, terwijl wij voor u op zoek gaan naar nieuw talent.

Klanten en cases