Recruitment Marketing

Recruitment Marketing

Vind de juiste kandidaten met recruitment marketing

Wanneer je anno 2021 aan recruitment denkt, kan je niet meer om Recruitment Marketing heen. Potentiële werknemers, actief of latent zoekenden, zij bevinden zich online! Daar wordt research gedaan naar hoe een mogelijke werkgever zich presenteert.
Sterker nog, kandidaten gedragen zich steeds meer als consumenten. Net als bij het aanschaffen van een ‘belangrijke aankoop’, willen zij voorafgaand aan een sollicitatie meer weten over een organisatie. Met de Recruitment Marketing oplossingen van Sterksen vallen werkgevers en de vacatures op. Wij geloven in het prinicipe: “Familiarity makes us like something more!” Hoe wij dat doen? Zie hieronder onze oplossingen!

Jobmarketing

De beste manier om vacatures en andere content onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroep is jobmarketing! Het promoten van specifieke content en vacatures, waarin jouw werkgeversmerk wordt laten zien. Door gebruik van verschillende mediakanalen, vergroten wij de zichtbaarheid van jouw vacature en jouw naamsbekendheid binnen de juiste doelgroep. De campagnes werken altijd ondersteunend aan onze recruitment activiteiten.
Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer voordelen van jobmarketing: je creëert meer brand awareness, je (werkenbij) website ontvangt meer verkeer, je blijft top of mind en jouw vacatures vallen op tussen vergelijkbare vacatures van concurrenten.

Employer branding

Waarom kiest een werknemer voor jouw organisatie? Wat maakt jouw organisatie een fijnere werkplek dan vergelijkbare bedrijven? Wat wil je als werkgever uitdragen?
Met een goed employer brand vul je vacatures sneller in met passende kandidaten, zodat teams vrijwel continu op volle kracht kunnen draaien. Dit leidt tot blijere medewerkers, een betere dienstverlening aan klanten, meer ruimte voor innovaties en dus betere resultaten. Kortom het is een zelfversterkende cirkel. Employer branding bestaat uit verschillende onderdelen waarin wij jou ondersteunen om als organisatie jouw unieke en eerlijke verhaal te vertellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Arbeidsmarkt analyse
  • Employee experience
  • Candidate journey
  • Content marketing
  • Storytelling
  • Event strategie
  • Careersite

Door alle thema’s samen te voegen komen we tot een employer branding strategie. Maar ook op losse onderdelen kunnen wij jullie helpen de employer brand te versterken!

Werken-bij website

Het centrale punt in de online werving naar nieuwe collega’s. Een werken-bij website (of careersite) werkt als je als werkgever een goed verhaal vertelt. Een sollicitant moet meteen zien, lezen en vooral voelen waarom hij/zij bij jouw organisatie wil solliciteren. Wij maken de website van a t/m z voor een optimale kandidaat beleving en passend bij jouw organisatie. Denk hierbij aan testimonials, de beste weergave van vacatureteksten, een fijne zoekfunctie en genoeg contact mogelijkheden.
Maar ook op losse onderdelen zoals content creatie kunnen wij jou helpen je bestaande werken-bij website te optimaliseren.

Contact
Het verrijken van de RPO – of IT Search dienstverlening met recruitment marketing diensten zorgt ervoor dat er blijvende stappen worden gemaakt in het versterken van de Employer Brand van jouw organisatie. Dit kan op grote schaal worden aangepakt, maar ook ondersteunende zaken pakken wij bij Sterksen voor je op.
Wil je graag weten wat recruitment marketing voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Erik Hollander, Commercieel Directeur of Elles Piets, Sales Executive van Sterksen.

Recruitment Marketing

Julianne Maas vertelt je graag alles over de mogelijkheden.