Client Case: Beerwulf

Proost! Op een fijne samenwerking

Beerwulf, wellicht ken je het bedrijf al? BEERWULF.com is een online platform ontworpen door en toegewijd aan bierliefhebbers. Op de website van Beerwulf kun je terecht voor vele soorten (speciaal) bieren, hele bierpakketten en zelfs biertaps en biervaten voor thuis. Als kleine start-up begon Beerwulf in 2015 met slechts 5 mensen. Inmiddels werken zij met meer dan 75 collega’s verspreid over meer dan 10 landen, en nog altijd blijven zij groeien!
Beerwulf heeft grote dromen en ambities. Daarom stonden ze voor de uitdaging om goed IT-personeel te vinden, om zo hun online platform nog verder te laten groeien. Hier is de samenwerking tussen Beerwulf en Sterksen begonnen.

De opdracht bij Beerwulf

Beerwulf had hulp nodig bij het vinden van software developers. Oorspronkelijk was de opdracht van Sterksen vijf vacatures op basis van volledige exclusiviteit. Uiteindelijk hebben we 11 vacatures ingevuld (zie resultaten).
De opdracht die wij aannamen was om naast sourcing en recruitment ook recruiment marketing in te zetten.

Naast de al bestaande bekendheid van het merk Beerwulf, wilden we meer aandacht voor de careersite. Recruitment Marketing Sterksen heeft in overleg met Beerwulf in snel tempo awareness en attract campagnes opgezet via Instagram, Facebook en Google. Dit zorgde voor een duidelijke toename van het website verkeer en een grotere naamsbekendheid als werkgever, waar het recruitmentteam direct van profiteerde. De campagne duurde 6 weken en in totaal kwamen in die periode zo’n 3600 potentiele kandidaten op de website terecht. Ook schoot het aantal sollicitaties via de website omhoog.

De resultaten

De bovengenoemde recruitment marketing activiteiten, in combinatie met het harde werken van onze recruitment consultants Xhenita Vllasaliu en Krista van Lith, hebben voor mooie resultaten gezorgd. De start van de opdracht was eind april 2021. Dit begon met de vraag naar vijf software developers. Uiteindelijk waren er vier maanden later al 11 hires gerealiseerd. Dit ging om rollen van Engineering Managers (2), Senior Developers (3), Medior Developers (5) en een Data Engineer. In de huidige arbeidsmarkt, met een groot tekort aan IT’ers, is dat een prestatie waar we bij Sterksen heel trots op zijn!
Gelukkig is onze opdrachtgever Beerwulf net zo tevreden. Engineering Manager Serge Meunier zei het volgende over de samenwerking met Sterksen:

The Sterksen team were fantastic in helping us to more than double the size of our development team in a matter of months. They provided a large pool of vetted candidates, and managed the feedback well, making our jobs in recruiting the team easy. The new hires have now also proven themselves as excellent developers.”

Contact

We zijn erg trots dat we een mooi merk als Beerwulf hebben mogen ondersteunen in hun recruitmentvraagstuk. We hopen in de toekomst nog meer met deze mooie organisatie samen te mogen werken!
Natuurlijk hebben we bij Sterksen altijd ruimte voor meer opdrachtgevers die willen blijven groeien! Is jouw organisatie op zoek naar gekwalificeerd IT personeel maar heb je niet de kennis of mankracht in huis om deze werknemers te vinden? Neem contact op met Elles Piets om te horen wat Sterksen voor jouw organisatie kan betekenen.