Sinds begin 2021 is er bij Sterksen volop focus op Managed Service Providing. Maar hoe staat het met de rest van de MSP–spelers in Nederland en België? Hoe ervaren zij de vele turbulenties in de arbeidsmarkt en de onvoorspelbare economie in (post) coronatijden? Wat zijn de uitdagingen waar zij voor staan en hoe spelen ze daar op in? Zomaar wat vragen die NextConomy & ZiPconomy stelden in aanloop van dit 5de onderzoeksrapport naar MSP-aanbieders in Nederland en België. Zo ook aan Sterksen.

Het rapport biedt een gedetailleerd overzicht van de spelers in beide landen en er worden recente trends en ontwikkelingen over dit deel van de arbeidsmarkt geschetst. De Kieswijzer in het rapport biedt daarnaast hulp om met kennis en inzicht een onderbouwde keuze te maken in een mogelijke MSP-partner. Deze informatie wordt voorafgegaan door een stevig hoofdstuk over hoe er wordt aangekeken tegen de definitie van een MSP, hoe een MSP zich verhoudt tot overige dienstverleningen rond het inhuren van extern talent, en hoe de MSP-markt zich ontwikkelt.

Binnen Europa horen zowel Nederland als België bij de ‘early adopters’ en bij de grootgebruikers van MSP programma’s. Toch blijkt er een substantieel verschil in invulling van de diverse MSP – programma’s te zijn. Managed Service Providers passen hun diensten immers voortdurend aan en evolueren mee met veranderende klantvragen, technologische toepassingen en innovaties. In het rapport wordt de ontwikkeling geschetst van een MSP 1.0 naar een volwassen, doorontwikkeld MSP 4.0 – programma. Aangevuld met informatie over MSP-consultancy bedrijven, die organisaties ondersteunen met het maken van keuzes en de zo cruciale implementatie-fase.

De deelnemers

Aan deze editie hebben, naast Sterksen, nog 16 andere MSP-dienstverleners meegewerkt. AgileOne, CXC Global, Hays Talent Solutions, Talent Solution, Brainnet, Randstad Sourceright, Pontoon, De Staffing Group ,ProUnity, Solvus, Maandag Managed Services, Het Flexhuis, Flextender, OneStopsourcing, Profile Group en Staffing MS (net als Sterksen onderdeel van HeadFirst Group). Samen vertegenwoordigen deze deelnemende partijen naar schatting 80% van alle door MSP’s beheerde spend in Nederland en België.

Waar vind je het rapport?

Ben je op zoek naar inspiratie om het beheer van jouw ingehuurde talenten uit te besteden aan een MSP–partner? Dan vind je in dit unieke onderzoeksrapport zeker veel inzichten en inspiratie om je te oriënteren en het gesprek goed voorbereid aan te gaan. Download het rapport gratis op de website van ZiPconomy.