De arbeidskrapte in Nederland is volgens het UWV nu in alle beroepsgroepen aanwezig. Uit cijfers over het tweede kwartaal van 2022 blijkt dat de beroepsgroep IT zelfs geclassificeerd wordt als de meest krappe. Daarmee komen repsons rates nog verder onder druk te staan. Hoe sourcen we dan tóch die benodigde talenten?

IT’ers werven blijft moeilijk

Laten we beginnen met een voorbeeld van IT’ers. Op dit moment werken 580.000 mensen binnen IT-beroepen, blijkt uit onze recent gepubliceerde Talent Monitor. Daarin schreven we ook dat het deel dat werkzaam is in loondienst een uitermate lage arbeidsmarktactiviteit kent, namelijk 6,8%. In vergelijking met de gehele Nederlandse beroepsbevolking is dat ongeveer de helft (11,5%). Het aandeel IT’ers met een vaste baan dat in het tweede kwartaal van 2022 helemaal niet op zoek is naar nieuw werk, is 42,7%. Net iets meer dan de helft (50,5%) is latent – oftewel niet actief – op zoek en slechts 6,8% is actief op zoek.

Er is daarom steeds meer concurrentie tussen organisaties om de aandacht te krijgen van latente baanzoekers. Met de inzet van Recruitment Marketing leggen we de nadruk gelegd op het verkopen van de vacature en de werkgever.

De beste wervingsresultaten

Nog even terug naar IT Search. Recent publiceerde sourcing trainer Marcel van der Meer het rapport ‘Sourcing en Recruitment’. Hieruit blijkt dat o.a. Recruiters de bron LinkedIn nog steeds als eerste aanboren. Niet gek, want LinkedIn Lite & Corporate blijkt ook nog eens de bron met de beste wervingsresultaten. LinkedIn vind je eveneens op de derde plek van de top 5, maar dan de Basic & Premium versies.

Onderschat daarnaast het netwerk van de ervaren Sterksen Recruiters niet. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om uit ons omvangrijke en kwalitatieve database te putten en aanvullend gebruik te maken van A.I. sourcing tools, jobboards en dataplatformen zoals LinkedIn Talent Insights. Onze succesformule is een combinatie van kennis, ervaring én een persoonlijke benadering. Wij luisteren met oprechte interesse naar jouw wensen en weten de beste kandidaten te werven. Hulp vragen is geen zwakte. Dus pak die telefoon en neem contact met ons op via 088 – 044 20 00.