HeadFirst Group – waar Sterksen onderdeel van is – staat voor het derde jaar op rij op de tweede plek van de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2022, de prestigieuze ranglijst met de honderd grootste flexbedrijven van Nederland op basis van hun omzet in 2021. Met een omzet van ruim 1.547,0 miljard euro zijn zij zelfs de sterkste groeier in het segment ‘MSP en Intermediair’. 

Onder invloed van een aantrekkende economie, de noodzaak tot digitalisering en verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt steeg de vraag naar professionals in 2021 tot grote hoogte: HeadFirst Group ontving een recordaantal opdrachten (23.263) om kandidaten te matchen. De organisatie wist deze met succes te vervullen. Een recordaantal van 26.938 professionals werkte op enig moment in 2021 via HeadFirst Group.

Marion van Happen, CEO HeadFirst Group, licht toe: “2021 was een jaar van mensen verbinden. Dat kwam vooral omdat onze core business, het verbinden van professionals met prachtige opdrachtgevers, op volle toeren draaide. Het jaar stond ook in het teken van de integratie van Between Staffing Group – eind 2020 overgenomen – en HeadFirst Group. Daarnaast, startten we onze samenwerking met recruitmentspecialist Sterksen. Door deze stap zijn we een unieke one-stop shop geworden voor Total Talent Management (TTM) oplossingen, waarbij we voor elke personeelsbehoefte een oplossing bieden.”

Creativiteit nodig door schaarste

De ontwikkelingen in 2021 hebben aantoonbaar tot succes geleid. Bestaande grote mantelcontracten zijn verlengd met onder andere NS, CAK, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast zijn diverse nieuwe Europese aanbestedingsprocedures en offertetrajecten gewonnen bij Action, Airbus, Alliander, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Voor deze en honderden andere opdrachtgevers merkt HeadFirst Group dat alle zeilen moeten worden bijgezet, want ook zij heeft te maken met een uitdagende markt met grote tekorten – vast en flex – aan personeel. Van Happen: “Daarom moeten we creatiever zijn dan ooit en talent op nieuwe plekken zien te vinden. We werven bijvoorbeeld talent uit het buiten of uit traditioneel ondervertegenwoordigde talentpools. Daarnaast laten we professionals volledig op afstand vanuit een ander land voor onze opdrachtgevers werken en leiden we professionals op voor functies die schaars zijn en blijven. We doen er alles aan om al het beschikbare arbeidspotentieel zo goed mogelijk te benutten.”

Toonaangevend internationaal platform

Ondertussen blijft HeadFirst Group zich richten op het versterken van de basis van de organisatie. “Om de gebruikerservaring van ons online platform te verbeteren, ontwikkelen we een nieuwe front-end. Ook passen we de Lean-filosofie toe om onze processen te stroomlijnen en te vereenvoudigen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor onze klanten en medewerkers. We hebben een Growth Board opgericht om te werken aan productinnovatie, met de primaire focus op een nieuwe smart matching-oplossing voor het middensegment van de markt. Al deze stappen zullen ons helpen om ons hoofddoel te bereiken: in 2025 het toonaangevende internationale platform op de arbeidsmarkt zijn”, besluit Van Happen.

* In de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 staat bij HeadFirst Group een omzet van 1.627,0 miljard euro. Dit is de omzet inclusief een deel van 2020, berekend vanwege het verlengde boekjaar van HFBG Holding B.V. De juiste omzet van HeadFirst Group over 2021 is 1.547,0 miljard euro.

Over Flexmarkt Omzetranglijst Top-100

De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 wordt jaarlijks gepubliceerd door Flexmarkt in samenwerking met Corporate Finance International (CFI). De Omzetranglijst geeft een overzicht van flexbedrijven, van klein tot groot, met uiteenlopende vormen van dienstverlening in personeelsbemiddeling en inhuur. Naast uitzendbureaus, staan er ook tal van payrollbedrijven in, net als detacheringsbedrijven, zzp-bemiddelaars en MSP-dienstverleners. Deze toonaangevende ranglijst beslaat qua omzet ruim de helft van de totale Nederlandse flexbranche en geeft daarmee een helder, representatief beeld van de ontwikkelingen in de markt.