De arbeidsmarkt flexibiliseert. Flex wordt minder flex en vast wordt minder vast. We wachten in 2016 op de (definitieve) richting die de overheid kiest voor de regulering van de flexmarkt. Dat is mooi, maar de arbeidsmarkt verandert ondertussen snel.

De dagelijkse recruitment praktijk concentreert zich (bij onze klanten) op kandidaat sourcing. Voor vacatures in niches van de arbeidsmarkt is directe kandidaat sourcing veelal het primaire instrument geworden. De kandidaat is leading: soms presenteert deze zich als vaste medewerker, soms als flexibele arbeidskracht (in welke aanbiedingsvorm dan ook).

Sterksen heeft haar basis in recruitment services van vast personeel voor klantorganisaties. Meer en meer moeten zowel de “fixed” (vast) als de “flex” arbeidsmarkt worden aangesproken om voldoende kandidaten en voldoende snelheid in het proces te garanderen. Daarnaast komt de “quality of hire” ook nadrukkelijker op de agenda als het flex vacatures betreft.

Alle reden om “flex sourcing” een meer prominente positie te geven binnen onze Corporate Recruitment Services. Dat betekent niet het ontwikkelen van weer een nieuwe aanbieder van interim/flex en detacheringsdiensten. Het betekent wel professionele kandidaat sourcing op de flex én fixed vacature-vraag onder naam van en voor klanten. Soms is de vacature vraag fixed of flex, soms is de professional fixed of flex: het gaat tenslotte om de quality of hire.