Een interview met Mariëlle van Egmond, Product Owner (a.i.) bij Viterra, via Sterksen

Mariëlle heeft een indrukwekkende (internationale) reis gemaakt als IT-projectmanager. Tegenwoordig zit ze via Sterksen op een opdracht bij Viterra. We vroegen haar naar haar loopbaan en ervaringen met de opdracht en samenwerking met Sterksen.

Een brug tussen business en IT
Met een achtergrond in ‘Culturele Antropologie en Sociologie der Niet Westerse Samenlevingen’ lijkt een carrière in IT niet de meest voor de hand liggende keuze. Mariëlle vertelt hoe het zo gekomen is. “Nou, eigenlijk is het begonnen aan de Universiteit Eindhoven, waar ik startte met een bijbaantje. Al snel rolde ik in een project waarvoor een nieuwe applicatie nodig was. Ik leidde vervolgens het hele implementatieproces, wat mijn eerste kennismaking met IT-projecten was.”

Mariëlle vult aan: “Mijn achtergrond in culturele antropologie en sociologie heeft mij een uniek perspectief gegeven. Ik ben in staat om de technische aspecten van IT-projecten te begrijpen, maar ook de organisatorische en culturele veranderingen die ermee gepaard gaan. Het helpt mij een brug te slaan tussen de business en IT.”

Implementatie Quintiq bij Viterra
Na diverse banen in het buitenland gehad te hebben, startte Mariëlle via Sterksen aan een tijdelijke opdracht als Product Owner bij Viterra. “Ook nu ben ik weer de linking pin tussen business en it. Mijn rol draait om het implementeren van de Quintiq-applicatie, die de Supply chain in kaart brengt en optimaliseert. Viterra is echt een voorloper op dit vlak, want er zit een groot stuk AI in deze applicatie. Wie weet wat daar in de toekomst nog meer mee kan!”

Inmiddels zijn er grote stappen gezet en Mariëlle kijkt daar vol trots naar. “We hebben een sterke basis gelegd en zijn nu bezig met het laten beklijven van de applicatie in de organisatie. De supportafdeling en de governance staat. Langzaam kijken we naar hoe we het project meer business as usual kunnen maken.”

Sterksen speelde een sleutelrol
Over de samenwerking met Sterksen is Mariëlle enthousiast.Sterksen heeft een sleutelrol gespeeld in het matchen van mijn vaardigheden en ervaring met de behoeften van Viterra. Ze hebben mij de kans gegeven om mijn expertise in te zetten in een dynamische omgeving.” Het contact met Sterksen verloopt soepel en de samenwerking omschrijft Mariëlle als menselijk en prettig. “Ik heb regelmatig contact met Maxime. We doen zelfs tosti-dates om even bij te praten. Ook zijn er regelmatig mensen van Sterksen op locatie bij Viterra, wat de samenwerking toegankelijk maakt!”

Maar ook over het meer praktische aspect is Mariëlle zeer tevreden: “Select – het platform van Sterksen – is supertransparant, ik kijk er regelmatig op. Daarnaast worden facturen al voor mij gemaakt en gaat betaling altijd snel. Voor mij genoeg redenen om ook voor toekomstige opdrachten graag bij Sterksen te blijven!”

Over Viterra

Viterra is een handelaar en verwerker van granen, oliezaden, suiker, katoen en peulvruchten. Met het hoofdkantoor in Rotterdam, vestigingen in 37 landen en een personeelsbestand van meer dan 18.000 mensen, biedt Viterra innovatieve oplossingen en mogelijkheden om waarde te creëren voor klanten via wereldwijde netwerken.