Een interview met Herman Mol, Oracle Apex Developer bij VTTI, via Sterksen

Herman werkt al sinds 1986 in de automatisering en heeft in die rol diverse organisaties gezien. Afgelopen jaar heeft Sterksen hem bij zijn huidige werkgever VTTI gebracht. Hij vertelt over hoe deze match tot stand is gekomen. 

Een reis in de digitale wereld
“Tegenwoordig draait alles om data”, begint Herman zijn verhaal. “Document management systemen zijn daarbij ontzettend belangrijk, zeker voor grote bedrijven. Als Oracle Developer draag ik bij aan het op de juiste manier opslaan en opvragen van gegevens. Met mijn praktijkervaring streef ik ernaar technieken te omarmen en actief bezig te blijven met de ontwikkelingen op dit gebied.”

De zoektocht naar de beste match
“Twee jaar geleden leek een organisatie in eerste instantie een goede match, maar er was onvoldoende ruimte voor vernieuwing en ik raakte al gauw uitgekeken.”, gaat Herman verder. Het blijkt lastig in te schatten of een bedrijf aansluit bij je verwachtingen. Herman vervolgt: “Ik zette mijn cv openbaar op LinkedIn en werd al snel benaderd door recruiters. Daarmee kwam ik terecht bij een leuk bedrijf, maar ook dit was nog niet helemaal wat ik zocht.”

In combinatie met een dagelijkse reistijd van 4 uur maakte dat de situatie voor Herman niet ideaal. Hoewel hij op dat moment niet actief op zoek was naar een nieuwe functie, kreeg hij vorig jaar via LinkedIn een bericht van Recruitment Consultant Jeske. “Ik kende Sterksen nog uit 2015, toen ze mij hebben geholpen bij het vinden van een positie bij een grote organisatie in Breda terecht gekomen, waar ik een aantal jaren heb gewerkt. Wat mij bevalt aan Sterksen is dat ze anders te werk gaan dan de meeste recruiters. Ze komen serieuzer over en zijn echt geïnteresseerd in jou als persoon, niet slechts om targets te halen. Ze zijn concreet, maar ook betrokken.”

Hoe Sterksen zorgde voor resultaat
Bij Sterksen staan de belangen van zowel de opdrachtgever als de kandidaat centraal. Herman legt uit: “Inmiddels had ik al diverse aanbiedingen van andere recruiters voorbij zien komen. Op basis daarvan stelde ik een concrete lijst op met mijn wensen, die ik vervolgens met Jeske deelde. Ze ging er meteen mee aan de slag en vond een passende vacature bij VTTI. Dit was zelfs de enige vacature die we bespraken.

Het contact verliep heel prettig. Ik vind het knap dat ze iemand die niet zichtbaar openstaat voor een nieuwe functie, toch weet te enthousiasmeren en vast te houden om samen tot een goed resultaat te komen. Jeske wist precies wat ik nodig had, keek naar de mogelijkheden en ging ervoor om dit te bereiken. Ik zocht een organisatie die openstond voor vernieuwing, met de nodige tijd en budget beschikbaar. En dat is bij VTTI het geval. Ik voel me hier echt onderdeel van de organisatie.”

Nu zijn pensioengerechtigde leeftijd dichterbij komt, zocht Herman vooral een bedrijf waar hij tot die tijd kan blijven. Sinds november is Herman in dienst bij VTTI en het bevalt hem uitstekend. De behoefte aan verandering is er inmiddels niet meer. Hier zit hij helemaal op zijn plek.

Over VTTI

VTTI is een wereldleider op het gebied van onafhankelijke energieopslag en ontwikkelt cruciale energie-infrastructuur. Zo bieden ze op een veilige manier toegang tot essentiële energie, breiden ze deze uit, en versnellen ze de transitie naar duurzame bronnen voor klanten en partners.