Hallo Jumbo! Wilt u daar recruiters bij?

Binnen Sterksen hebben we het kundige team Interim Solutions. Deze Business Unit bestaat al bijna vijf jaar en inmiddels hebben de recruitment consultants binnen dit team een mooi en groot netwerk aan interim professionals. Opdrachtgevers kunnen bij Sterksen Interim Solutions terecht voor zowel interim IT, als interim HR en Recruitment professionals. Bij het vinden van tijdelijke versterking voor een organisatie draait het om snelheid en zorgvuldigheid. Je wil namelijk zo snel mogelijk de benodigde positie(s) gevuld hebben, zodat de werkzaamheden in een organisatie geen vertraging oplopen. Dit was ook het geval voor een intensief project voor Jumbo Supermarkten.

De Jumbo is niet uit het straatbeeld weg te denken. De grote gele supermarktketen heeft bijna 700 winkels en daardoor een marktaandeel van ruim 21%. Om dat mogelijk te maken zijn er natuurlijk een heleboel medewerkers nodig. In de eerste helft van 2021 stond de teller op meer dan 100.000 Jumbo werknemers (bron). Bij Sterksen zijn we dan ook heel trots dat wij een mooi project voor Jumbo hebben mogen uitvoeren!

De opdracht bij Jumbo

Jumbo was op zoek naar een betrouwbare partij die in zeer korte tijd een flexibel interim recruitment team van 11 FTE op kon zetten, in diverse regio’s van Nederland. Hiervoor was een partij nodig met een groot Interim Recruitment netwerk. Laten we dit bij Sterksen nou zijn!
Sterksen Interim Solutions heeft binnen 3 weken 11 FTE aan recruiters voor dit tijdelijke recruitment team bij Jumbo gezocht en gevonden. Sterksen heeft hierbij het hele proces opgepakt, met werkzaamheden als de pre-screening van kandidaten, het interviewen en selecteren van kandidaten en het introduceren van de kandidaten aan de stakeholders bij Jumbo. Daarnaast bekleedden wij een adviesrol en onderhielden wij het hele project ook de procesbegeleiding. Zo zijn uiteindelijk de beste recruiters gevonden die goed matchen met het Jumbo DNA. Lotte Konieczek (Manager Recruitment & Employer Branding bij Jumbo) zei over het project:

Angelique en Jasper hebben heel goed geluisterd, ontzettend snel geschakeld en ingespeeld op de behoefte vanuit Jumbo. Ook hebben zij professioneel en goed advies gegeven waar dat nodig was

Het was een zeer strak vastgelegd project, en geen mogelijkheid om af te wijken van de gestelde deadlines. Een echte uitdaging dus, zeker in een zeer krappe markt. In een korte tijd is er samen met Jumbo een goede selectie gemaakt uit de geïnteresseerde kandidaten en stond er na enkele weken een volwaardig team klaar voor Jumbo. Zij konden daarna 2,5 maand lang aan de slag met een project binnen Jumbo waarbij werd gekeken naar de interne kansen voor veel medewerkers, met extra aandacht voor loopbaanbegeleiding.

Jumbo als supermarktbedrijf staat midden in de samenleving en werkt samen met al haar medewerkers aan nu, voor later. We zijn bij Sterksen trots dat wij hier een steentje aan bij hebben mogen dragen.