In gesprek met Consultant Maarten van Hoorn over Recruitment Marketing advies van Sterksen

Ugoo is een organisatie met meer dan vijftien jaar ervaring in consultancy, met vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Consultant Maarten van Hoorn is al bijna 11 jaar aangesloten en momenteel verantwoordelijk voor recruitment en het begeleiden van junior en medior consultants.. “Ugoo is specialist in het verwerven van innovatie- en duurzaamheidssubsidies. Concreet houdt dit in dat we complexe innovaties vertalen naar overtuigende aanvragen voor scale-ups, MKB en alles daarboven”, vertelt Van Hoorn.

Het team bij Ugoo kenmerkt zich door ‘jong’ en ‘ambitieus’, waarbij ‘vrijheid’ centraal staat. Een groot deel is zelfs direct vanuit de universiteit verworven. Toch is er geen strikt profiel voor nieuwe consultants; in plaats daarvan ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Het opleiden van medewerkers tot consultants duurt doorgaans 1,5 tot 2 jaar. Van Hoorn: “De uitdaging ligt in het vinden van de juiste balans tussen commerciële en technische vaardigheden, wat werving soms complex maakt. Ugoo is geen gevestigde naam onder studenten en we moeten ons soms verzetten tegen het stigma dat verbonden is aan subsidie, dat vaak als saai en stoffig wordt beschouwd.”

Van Hoorn vervolgt: “Onze grootste uitdaging is daarom het in contact komen met de juiste kandidaten. We hechten namelijk meer waarde aan kwaliteit dan aan kwantiteit. Als we ze eenmaal aan tafel hebben is met onze koers en bedrijfscultuur het enthousiasme snel gewekt.” Na eerder contact met Sterksen, werd ook deze uitdaging voorgelegd. Een goed opgebouwd rapport was het vervolg, wat leidde tot concrete adviezen. Dit omvatte zowel langetermijnstrategieën als quick wins, waaraan Ugoo direct kon werken. De suggesties leidden tot veranderingen in hun wervingsaanpak, inclusief de aanpassing van hun werken-bij website.

Een ander resultaat van Sterksen’s advies is de video die Ugoo in april heeft gemaakt, met een professionele én persoonlijke uitstraling en die zowel bij klanten als bij recruitment past. “Hoewel de meetbare impact nog niet is vastgesteld, merk ik positieve veranderingen. We hebben veel positieve reacties ontvangen en ik geloof dat we nu betere kandidaten aantrekken. Het voorbereidend werk dat Sterksen heeft gedaan, heeft geleid tot meer geïnformeerde gesprekken en heeft mogelijk voorkomen dat potentiële kandidaten afhaakten”, besluit Van Hoorn.