Werken bij Sterksen: Veerle van RPO

Sterksen biedt onder andere de dienst RPO (Recruitment Process Outsourcing) aan. Met deze service ontzorgen we onze opdrachtgevers volledig of gedeeltelijk in het recruitmentproces. Inmiddels maken veel verschillende opdrachtgevers gebruik van onze dienst RPO en vroegen we aan onze collega Veerle hoe haar RPO traject eruit ziet en hoe het gaat bij de nieuwe opdrachtgever Roamler.
Veerle is Lead Recruiter bij Roamler. Zij is verantwoordelijk voor de werving en selectie van IT Talenten, het optimaliseren van Recruitment en bijbehorende thema’s.

Hoelang werk je al bij Sterksen en hoe ben je ooit bij Sterksen terecht gekomen?

“Ik werk nu 5 jaar bij Sterksen. Via LinkedIn ben ik benaderd door Sterksen en had ik al snel mijn eerste gesprek. Het voelde voor mij meteen goed, het sloot voor mij perfect aan bij wat ik zocht omdat het de combinatie is tussen corporate- en bureau recruitment. Ik kon namelijk als Corporate Recruiter aan de slag in combinatie met commerciële resultaten. Daarnaast kon ik via RPO een “kijkje nemen binnen verschillende keukens”.
Inmiddels werk ik 5 jaar bij Sterksen en heb ik een mooi portfolio bij verschillende klanten opgebouwd. Zo ben ik begonnen bij Atos als Corporate Recruiter en doorgegroeid tot Lead Recruiter. Ik was verantwoordelijk voor een team van 14 collega’s en over het recruitmentproces in 7 landen. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Vitens waar ik het recruitmentproces heb mogen optimaliseren en ben ik inmiddels begonnen bij onze nieuwe opdrachtgever Roamler.”

Wat is Roamler precies voor opdrachtgever?

“Roamler heeft een eigen crowdservice en bieden verschillende diensten aan via hun mobiel platform. Roamler heeft drie verticals: Technology, Retail en Care. Bij Retail werken we veel samen met klanten zoals bijvoorbeeld: Heineken en Ice tea die graag willen weten hoe hun producten in de supermarkt gepresenteerd worden, of hoe bijvoorbeeld hun promotiemateriaal neergezet zijn. Door middel van de mystery shopper opdrachten checken ze of hun producten daadwerkelijk op de juiste manier gepresenteerd worden. Iedereen kan de app downloaden. De doelgroep is ontzettend breed.
De gebruiker download de app en je ziet verschillende challenges voorbij komen in de omgeving waar je op dat moment bent.  Als je toch boodschappen moet doen dan kan je een challenge accepteren die op dat moment actief is in jouw omgeving. Je kan dan naar de desbetreffende supermarkt en je voert dan de opdracht uit. Dit kan bijvoorbeeld het volgende zijn: fotografeer de schappen van Ice Tea en beantwoord 3 vragen. Zodra je de opdracht goed hebt uitgevoerd ontvang je de vergoeding die voor deze opdracht stond.  Op deze manier heeft Roamler een slimme manier van werken geïntroduceerd. In plaats van dat ze één persoon naar de supermarkt sturen om het schap met Ice tea te checken, maken ze nu gebruik van de mensen die in het bezit zijn van een smartphone.
Naast Retail heb je de Care en Technology verticals. Hier kan je de professionele opdrachten vinden waarvoor je de juiste certificeringen moet hebben. Roamler zorgt ervoor dat zij veel zzp’ers (Roamlers) aan het platform binden die deze opdrachten kunnen uitvoeren. Je moet hier denken aan technische opdrachten zoals het installeren van een thermostaat of het verzorgen van patiënten aan huis.
Natuurlijk wil ik het product van de klant zelf ook helemaal begrijpen en heb ik dan ook de proef op de som genomen door het een keer te testen! Ik denk dat het een leuke manier is om voor veel mensen snel en makkelijk geld bij te verdienen.”

Hoe is het bij Roamler begonnen en hoe pak je de werving aan?

“Roamler is met ons in contact gekomen door “mond tot mond reclame” via bestaande opdrachtgevers van Sterksen. Roamler heeft hier referenties opgevraagd en is toen bij ons op de lijn gekomen. Al snel volgde er een gesprek met Roamler en de maand erna ben ik meteen van start gegaan met 11 vacatures. Dit zijn voornamelijk IT vacatures zoals: .Net Developer, Automation Test Engineer, CTO, BI Consultant, Front-end Developer en een Data Machine Learning Engineer.
Het zijn pittige vacatures. Maar omdat Roamler een internationale scale-up is, gevestigd is in Amsterdam en een innovatieve dienst levert is de werving goed uitvoerbaar. “

Hoe zie je de toekomst van RPO voor je?

“Ik zie uitbreiding in de toekomst. Met RPO haal je een (flexibele) professionele Recruitment oplossing op maat in huis. Ik denk dat de waarde daarvan onderschat wordt en te onbekend is voor veel bedrijven. Wij kunnen namelijk bedrijven helpen die op korte termijn sterk groeien, of bij corporates die een flexibele Recruitment schil willen hebben of bij bedrijven die een stabiel Recruitmentproces zoeken die door professionals uit handen genomen wordt.
Daarnaast denk ik dat er mogelijkheden liggen in andere branches. Ik ben van mening dat een goede Recruiter branche-overstijgend kan werken. Op dit moment werk ik voornamelijk met IT profielen maar hiervoor bij Vitens hield ik mij bezig met profielen binnen de waterindustrie waar ik nog nooit eerder van had gehoord.”

Naast RPO zijn er nog vele andere verhalen die we willen vertellen van collega’s. Via deze pagina kun je nog meer interviews met Sterksen collega’s teruglezen. Wil jij meer weten over de dienstverlening van Sterksen of over haar opdrachtgevers? Laat het ons dan weten!