Werken bij Sterksen: Tamara van de Financiële Backoffice

Sinds 2002 werkt Sterksen als een recruitment-dienstverlening met de meest uiteenlopende en leukste collega’s. Ondanks de huidige corona crisis blijft Sterksen groeien en zijn we trots op al onze medewerkers. Zo bestaan we natuurlijk niet alleen uit recruitment consultants, maar beschikken we ook over afdelingen zoals: Commerciële backoffice, Marketing, Finance en HR. We vroegen aan onze collega Tamara hoe haar afdeling en werkzaamheden eruitzien.

Tamara is werkzaam op de financiële backoffice. Zij is verantwoordelijk voor het controleren en inboeken van de facturen, verwerken van declaraties en ze zorgt voor de maandafsluiting. Zo kunnen we maandelijks zien welke resultaten we geboekt hebben met de teams binnen Sterksen. Tamara werkt vanuit kantoor Breda en wordt door haar collega’s als behulpzaam en altijd vrolijk beschreven. Je kunt altijd met vragen bij haar terecht, maar ze staat ook open voor een niet-werk gerelateerd praatje.

Hoelang werk je al bij Sterksen en hoe ben je er ooit terecht gekomen?

Ik ben op 1 juli 1 jaar in dienst bij Sterksen. Ik ben bij Sterksen terechtgekomen via Angelique Vierhout (recruitment consultant bij Sterksen). Ik ken Angelique al wat langer en had al wel eens gezegd dat ik op zoek was naar een andere baan. Daar was ik na 17 jaar wel aan toe. En vorig jaar belde Angelique mij dat er een vacature was bij Sterken en of ik interesse had. Een paar dagen later had ik een nieuwe baan!

Hoe ziet jouw thuiswerkdag eruit? En hoe ervaar je het thuiswerken?

Op mijn thuiswerkdag start ik om 8.30 uur mijn laptop op en ga ik met een kopje thee eerst inventariseren wat er die dag allemaal moet gebeuren. Meestal overleg ik nog met mijn collega Christien (HR-medewerker) wie waar verantwoordelijk voor is en dan beginnen we. Gelukkig zijn mijn kinderen groot genoeg dat ze geen begeleiding meer nodig hebben op school en kan ik gewoon lekker aan het werk.
De grootste uitdaging was vooral de ruimte met 4 mensen in huis delen en allemaal achter de pc. Nu dat de jongste weer naar school gaat en mijn man weer naar zijn werk mag is het wel wat rustiger, en hoef ik niet langer op de kamer van mijn jongste te werken. Of ik echt gemaakt ben voor thuiswerken weet ik niet. Ik vergeet vaak pauzes te nemen en moet echt achter mijn laptop weggehaald worden om te stoppen. Thuis mis ik wel de interactie met collega’s, dat vind ik soms wel lastig. Af en toe mogen we weer naar kantoor en dat is toch wel fijn voor het contact.’

Wat vind je het leukste aan je werk?

Wat ik heel fijn vind bij Sterksen is dat er echt een fijne werksfeer hangt en dat je ook echt gewaardeerd wordt. Ik ga elke dag met een lach aan het werk en dat is voor mij het belangrijkste.’

Wat zijn jouw dromen/wensen voor in de toekomst?

Wat werk betreft heb ik geen grote dromen, ik ben gelukkig in wat ik doe. Wij zouden dit jaar naar Sicilië gaan met de kinderen, maar door de corona crisis is dit helaas niet doorgegaan. Ik hoop dat we dit volgend jaar alsnog kunnen doen. Sicilië was mijn eerste vakantie samen met mijn man en dat heeft veel indruk op ons gemaakt en ik heb altijd gezegd dat ik mijn kinderen daarnaartoe wil meenemen.  Verder is mijn wens vooral dat iedereen in mijn omgeving gezond blijft.’

Tamara is één van de vele collega’s waar we heel blij mee zijn binnen Sterksen! Om een beter beeld te kunnen geven bij Sterksen, en vooral de mensen achter onze organisatie, willen we vaker dergelijke interviews plaatsen. Van welke afdeling of collega zou jij meer willen weten?