Werken bij Sterksen: Steven van IT Search

Bij Sterksen werken we met ruim 55 medewerkers in verschillende business units. Elke dag werken we nauw met elkaar samen vanuit onze kantoren Breda en Utrecht. In Breda zijn de afdelingen IT search en Interim Solutions dagelijks op zoek naar de perfecte kandidaat. Ook zijn de afdelingen HR, Finance en marketing hier gevestigd. Vanuit kantoor Utrecht zijn de meeste RPO collega’s werkzaam bij diverse klanten, en is dit de thuisbasis voor Executive Search. Graag geven we bij Sterksen een kijkje achter de schermen. We vroegen aan onze collega Steven hoe zijn werkdag eruit ziet.  

Steven is een Recruitment Consultant binnen de business unit IT Search. Hij is verantwoordelijk voor het gehele werving en selectie proces, voor het directe contact en samenwerking met de klant en de bemiddeling tussen beide partijen.

Hoelang werk je al bij Sterksen en hoe ben je ooit bij Sterksen terecht gekomen?

‘Direct na mijn afstuderen, in juni 2018, ben ik in dienst gekomen bij Sterksen. Door mijn collega Christien ben ik voor het eerst bekend geraakt met Sterksen. Zodoende ben ik een jaar voor ik ben begonnen als recruiter, administratief werk gaan doen en heb zo een kijkje in de keuken mogen nemen. Een jaar later was ik afgestudeerd en had ik er al vrij snel mijn pijlen op gericht om bij Sterksen aan de slag te gaan.’

Hoe ziet jouw (thuis)werkdag eruit? 

‘Mijn werkdag ziet er iedere dag anders uit, geen enkele dag is hetzelfde gelukkig. Doorgaans begin ik de dag met het doorlezen van de mails die ik heb ontvangen van de kandidaten waarmee ik in gesprek ben. Wanneer de kandidaten interesse hebben bel ik ze meteen op om de positie waarvoor ik ze heb benaderd verder toe te lichten en te onderzoeken of dit de juiste positie is voor hem/haar. Wanneer dit positief is stel ik een profiel op wat ik vervolgens deel met de klant.
In de middag heb ik vaak een intake met de klant waarin we een vacature bespreken die ze bij ons willen uitzetten. Hierin bespreek ik wat ze zoeken, wat hun ervaringen zijn in het zoeken naar dergelijke profielen e.d. Wanneer alles duidelijk is, maak ik een arbeidsmarktanalyse waar altijd interessante bevindingen uit naar voren komen die belangrijk zijn mee te nemen richting de klant. Zo kan het zijn dat de klant iemand zoekt met een bepaalde combinatie van ervaringen die niet bestaat. Dan is hij altijd goed dit vooraf te bespreken voordat je letterlijk een schaap met vijf (of zes) poten gaat zoeken.
Wanneer dit allemaal duidelijk is en we helemaal op één lijn zitten, dan gaat de grote zoektocht van start!’

Wat vind je het leukste aan je werk?

‘Het leukste aan mijn werk vind ik dat je binnen Sterksen alle ruimte krijgt om verbeteringen aan te dragen en het werk van iedereen leuker en makkelijker te maken. Zo maak ik zelf onderdeel uit van “Het Tech Team”.
Binnen dit team houden wij ons bezig met het zoeken naar de nieuwste technologieën in de recruitment markt die het leven van de recruiter vele malen efficiënter maakt. Zo heb ik al meermaals beurzen mogen bezoeken in dit kader en heb ik al heel veel webinars mogen bijwonen om ons Tech-landschap zo optimaal mogelijk in te kunnen richten.’

 Heb je nog dromen/wensen voor in de toekomst?

‘Ik hou ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en uit te blijven dagen. Mijn droom op werkgebied is om ooit eindverantwoordelijk te zijn voor de gehele instroom van personeel binnen een organisatie.’

Steven is één van de vele collega’s waar we heel blij mee zijn binnen Sterksen. Om een beter beeld te geven van Sterksen en onze collega’s zullen we de komende tijd meer interviews afnemen binnen verschillende teams. Van welke collega of afdeling zou jij meer willen weten?
En heb je zelf interesse om aan de slag te gaan als (IT) recruiter? Bekijk dan hier onze vacatures!