Werken bij Sterksen: Sander van Interim Solutions

Sterksen bestaat uit verschillende Business Units, waaronder Sterksen Interim Solutions (SIS). Ons doel is interimmers blij maken met de mooiste opdrachten en opdrachtgevers voorzien van de beste interimkrachten. Sander is Recruitment Consultant en werkzaam bij deze Business Unit. Hij is verantwoordelijk voor het gehele aanvraagproces van opdrachtgevers, job intakes uitvoeren en het searchen en benaderen van kandidaten. Tevens brengt de functie ook een sales kant met zich mee waar hij regelmatig moet inbellen om na te gaan of er interim positie beschikbaar komt of is.

Hoe is jouw loopbaan verlopen? Heb je altijd al recruiter willen worden?

“Ik ben ooit begonnen in de sportschool als sportinstructeur. Dat deed ik in combinatie met mijn opleiding Communicatie en Commerciële Economie. Ik heb mijn diploma behaald en ik dacht dat de wereld daarna aan mijn voeten zou liggen. Echter kwam ik erachter dat je bij veel bedrijven 10 jaar ervaring moest hebben om aan de slag te gaan in communicatie adviseur/ marketing & communicatie rollen. Het was voor mij best moeilijk om hierin een baan te vinden.
Uiteindelijk ben ik begonnen bij de Mandemakers groep. Dat is een concern met onder andere badkamer- en keukenzaken. Ik ben aan de slag gegaan als Commercieel Sales Adviseur bij één van hun merken. Uiteindelijk ben ik opgeklommen tot Regiomanager van de winkels Barendrecht, Breda en Tilburg. Mandemakers is een erg sales gedreven organisatie, dus dit was een goede kickstart voor mijn carrière. Maar na 7,5 jaar bij deze organisatie, voelde ik dat ik was uitgeleerd en was het tijd voor iets nieuws. Je wordt natuurlijk wat ouder en je weet beter wat bij je past.

Hierna was ik eigenlijk op zoek naar een nieuwe functie waarbij ik netwerken kon onderhouden en verbreden. Commercie en sales moest er wel in blijven, maar dan meer op mensen gericht. Uiteindelijk kwam ik in contact met collega Neal. We kenden elkaar al persoonlijk en hij vond mij passen binnen Sterksen en vertelde dat het een leuke organisatie is om voor te werken. Zo is het balletje een beetje gaan rollen en ben ik bij Sterksen terecht gekomen.”

Wat houdt Interim Solutions bij Sterksen precies in en hoe ziet het wervingsproces eruit?

“Het profiel wat je zoekt is vaak hetzelfde als bij bijvoorbeeld de Business Unit IT Search, alleen gaat het proces veel sneller bij Interim Solutions. Het komt voor dat je een aanvraag krijgt vanuit je klanten waar je als enige voor mag zoeken, maar niet heel regelmatig. Onze klanten zijn natuurlijk grote organisaties met hiring managers met veel connecties. Zij hebben natuurlijk niet alleen Sterksen als interim leverancier. Op het moment dat ze die aanvraag uitzetten, komt er urgentie en haast bij kijken om de vacature in te vullen. Dan gaan ze natuurlijk niet op één paard wedden. Het is heel tof dat wij één van die paarden mogen zijn, maar dat betekent dus dat je standaard wel concurrentie hebt. Je moet dus erg snel handelen als je de aanvraag binnen hebt. Je moet meteen je talent pool aanspreken en dezelfde dag nog met één of twee voorstellen komen om de concurrentie voor te zijn. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Je moet een goede en kwalitatieve search opzetten en de juiste kandidaten voorstellen die echt voldoen aan het profiel.

Lukt het dan goed om die kwaliteit te waarborgen aangezien het wervingsproces heel snel is?

“Vaak zijn het de dezelfde soort vacatures die je moet invullen. Daarin merk dat je connecties heel waardevol zijn en dat je deze moet onderhouden. Op het moment dat je een aanvraag krijgt heb je vaak wel een kandidaat in gedachten die mogelijk de juiste blijkt te zijn. Het voordeel is dat je echt een talent pool creëert waaruit je kan ‘vissen’. Je kent elkaar op een gegeven moment, alleen moet je de eerste zijn die de beste kandidaat voorstelt.

Wat zijn de voordelen van een interim-overeenkomst voor een kandidaat en voor een opdrachtgever?

“Voor een opdrachtgever is natuurlijk het voordeel dat een interimmer meteen klaar staat. Interimmers zijn heel snel ‘up en running’ en het is een tijdelijke opdracht. Dit is dus handig wanneer organisaties tijdelijk grote IT opdrachten hebben of bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof moeten opvullen. Wanneer zij vervolgens weer minder vraag hebben naar werknemers kunnen zij er simpelweg voor kiezen dit tijdelijke contract niet te verlengen.
Voor de interimmer is het een voordeel dat hij nieuwe contacten op kan doen, een mooie klant heeft om op zijn CV te noteren en de kans heeft om bij meerdere ‘keukens’ binnen te kijken. Op deze manier blijf je niet twintig jaar bij dezelfde werkgever werkzaam. Hierdoor heb je elke keer weer een mooie nieuwe opdracht die vaak ook andere deuren opent.

Hoe zie jij de toekomst voor je van Interim Solutions?

“Dit jaar hebben we bij Interim Solutions met z’n allen hard gewerkt. Het is ons gelukt om de meeste interimmers werkzaam te houden bij onze klanten. Daarnaast hebben we ons netwerk weten uit te breiden, we hebben kandidaten geplaatst bij nieuwe opdrachtgevers en ook veel nieuwe interim professionals mogen ontmoeten. In 2021 verwacht ik dat de schaarste onder IT professionals zal blijven, en dat we dus verder hard zullen moeten werken aan het verduurzamen van onze relaties met zowel opdrachtgever als kandidaat. Op de korte termijn proberen we zoveel mogelijk business te behouden én door te groeien naar 100 lopende opdrachten! Op dit moment houden wij ons ook bezig met de service MSP (Managed Service Provider) en zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers om het team uit te breiden om onze ambities kracht bij te zetten. We verwachten dus de komende tijd door te groeien en verder te professionaliseren!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen over de functie van Sander bij Sterksen? Check dan deze interne vacature voor Recruitment Consultant binnen het Interim Solutions team!
Ben je benieuwd naar wat Interim Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Jasper Bruggink via jasper.bruggink@sterksen.com of bel naar +316 54746062.