Werken bij Sterksen: Sabine van de Commerciële Backoffice

Één van de diensten die we bij Sterksen aanbieden is RPO (Recruitment Process Outsourcing). Met deze service ontzorgen we onze opdrachtgevers volledig of gedeeltelijk in het recruitmentproces. Het recruitmentproces bestaat natuurlijk uit meer dan alleen recruitment, ook marketing, contractafhandeling en andere administratieve zaken horen hierbij. Vandaag zoomen we in op de afdeling Commerciële Backoffice. Onze collega Sabine vertelt waar haar baan uit bestaat en waarom ze dit zo leuk vindt!

Sabine is als Recruitment Support Consultant niet alleen verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het administratief verwerken van de sollicitanten, maar ook voor het gedeeltelijk inrichten en beheren van het recruitmentproces, het benaderen van kandidaten en organiseren van events. Sabine is het aanspreekpunt voor zowel de hiring manager als de recruiter, maar natuurlijk ook de kandidaat.

Hoe ben je ooit bij Sterksen terecht gekomen? En wat voor werk deed je hiervoor?

‘Voordat ik bij Sterksen begon heb ik jaren als management assistent gewerkt, waarvan de laatste drie jaar op de afdeling recruitment. Hier was ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de backoffice en had ik daarnaast een aantal eigen vacatures. Een heel veelzijdige functie waar ik veel geleerd heb. Hierdoor kwam ik erachter dat recruitment wel echt mijn ding was. Drie jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij Sterksen, naar aanleiding van een vacature op Indeed. Het sollicitatieproces is snel verlopen en ik kon daardoor snel starten. In eerste instantie ben ik bij onze opdrachtgever Stater gestart. In de loop van de jaren heb ik naast Stater nog andere opdrachtgevers onder mijn hoede gehad. Op dit moment ben ik naast Stater ook ingezet bij Vreugdenhil. Op beide accounts ben ik verantwoordelijk voor de backoffice, maar ook voor het stagebureau. Met dit laatste ben ik 2 jaar geleden voor Stater gestart, en inmiddels dus ook voor Vreugdenhil..’

Hoe pak je de werving van stagiaires aan bij Stater?

‘Februari en september zijn de vaste instroommomenten voor stagiairs. Bij de hiring managers inventariseer ik waar de stagebehoefte voor die periode ligt en stel ik een vacature op. Voor sommige hiring managers is het aannemen van een stagiair nieuw en hebben ze veel vragen over hoe ze dit moeten aanpakken. Daarover ga ik uiteraard met ze in gesprek. Ik zie wel echt de meerwaarde van stagiairs. Zij leren tijdens hun studie veel nieuwe theorie en komen binnen met een frisse blik. Door middel van een stage kunnen we de studenten klaarstomen voor de toekomst en hopelijk na hun studie ook weer binden. Wanneer de vacature opgesteld en goedgekeurd is wordt het online gepubliceerd op de website en daarnaast gepost op onder andere LinkedIn en de jobboards van verschillende hogescholen. Inmiddels weten veel hogescholen ons te vinden en worden wij ook steeds meer benaderd voor (online) events en het geven van gastcolleges. Het geeft een voldoening wanneer je een stagiair begeleid hebt om zijn of haar stageplek bij onze opdrachtgever te vinden! Nog leuker is, om de stagiairs bij de start van hun stage te mogen verwelkomen tijdens een borrel met alle andere collega-stagiairs. Daar ontstaan altijd leuke initiatieven en activiteiten onderling. Op dat moment begint voor mij de werving voor de stagiairs voor de nieuwe periode weer opnieuw. Bij Stater werken we nu al 2 jaar op deze manier en zijn we hier onlangs ook mee gestart bij Vreugdenhil.

Hoe vind je de afwisseling met verschillende klanten en hoe ziet jouw werkdag er dan uit?

‘Zowel de dynamiek als het soort vacatures bij beide bedrijven is heel anders. Voor de ene opdrachtgever spreek je bijvoorbeeld met een heftruckchauffeur, en voor de andere juist weer met een hypotheekadviseur. Daar zit nogal wat verschil in en dat maakt het juist heel erg leuk en afwisselend. Je merkt ook echt de dankbaarheid van de kandidaten wanneer je ze een goede begeleiding in het proces geeft.
Soms zijn twee opdrachtgevers best lastig te combineren als het heel erg druk is. Dan is het een kwestie van prioriteiten stellen. Ik begin de dag meestal met het opstarten van alle mailboxen en de eerste spoedklussen af te handelen. Daarna deel ik het dan vaak in blokken van één a twee uur per klant. Natuurlijk moet je wel weer kunnen switchen, wat het soms wel lastig maakt, maar juist ook heel afwisslend!

Hoe zie je de toekomst voor je? Wil je binnen Sterksen doorgroeien of misschien iets anders?

‘Mijn functie is commercieel en servicegericht. Ik ben het aanspreekpunt voor de recruiter, hiring manager en kandidaat. Ik ben de spil van de recruitment teams bij mijn opdrachtgevers. Dit maakt het zo veelzijdig en ik denk dat je er daardoor zelf echt uit kunt halen wat je wilt. Voorlopig zie ik hier voor mezelf voldoende ontwikkeling. Mocht ik ooit uitontwikkeld zijn bij mijn huidige opdrachtgevers, dan kan ik misschien wel bij een nieuwe opdrachtgever ingezet worden. De RPO dienstverlening van Sterksen biedt vele kansen, wat ik hartstikke leuk vind!’

Hoe zie je de ontwikkeling van de service backoffice voor je?

‘Ik voorzie in de toekomst een mogelijke verschuiving van een aantal operationele taken van de recruiter naar de backoffice. Op deze manier heeft de recruiter nog meer de mogelijkheid om zich te richten op de opdrachtgever en de ontwikkelingen in de markt.’

Benieuwd naar welke collega wij de volgende keer gaan interviewen? Blijf ons dan volgen op social media, want er staan meer interviews gepland! De volgende keer lees je bijvoorbeeld weer over een andere collega uit ons RPO team. Wil jij meer weten over bijvoorbeeld de afdelingen IT search, Interim Solutions, Marketing, HR of Backoffice? Laat het ons weten!