Angelique van Sterksen Interim Solutions

We nemen je graag mee in welke functies, Business Units en collega’s er bij Sterksen te vinden zijn. Daarom vind je op onze website de verhalen van verschillende recruiters en backoffice collega’s! Deze keer is het de beurt aan Angelique Vierhout. Niet alleen werkt ze al heel erg lang bij Sterksen, is ze super goed in wat ze doet en heel fijn om mee samen te werken: ze is ook genomineerd voor de titel Meest Invloedrijke Recruiter! Een prachtige prestatie, en we zouden haar dan ook graag zien winnen! Stem jij mee?

Wat is je functie? En welke werkzaamheden horen hierbij?

“Ik ben werkzaam binnen Sterksen als Recruitment Consultant binnen het team SIS; Sterksen Interim Solutions. Wij houden ons bezig met de invulling van interim IT en interim Recruitment en HR vraagstukken. Zelf ben ik eindverantwoordelijk voor de invulling van de interim recruitment en HR opdrachten. In mijn rol als Consultant ben ik actief vanaf het moment dat de aanvraag ontstaat tot en met de invulling van de juiste kandidaat met daarbij gedurende de periode van inzet begeleiding van “onze” interimmers. Dit houdt in dat ik een actief klantennetwerk onderhoud en daarnaast van iedere interim recruiter weet waar zijn/haar expertise ligt en weet wanneer zij/hij op zoek gaat naar een nieuwe opdracht. Hierdoor kan ik vlot schakelen op het moment dat er een aanvraag komt. De klant heeft de interim kandidaat liever gisteren dan vandaag is de ervaring.

Hoe zag jouw carrière voor Sterksen eruit?

“Ik ben 49 jaar en heb na mijn studie Toerisme met name in sales (ondersteunende) functies gewerkt. In 2000 kreeg ik de kans om als vestigingsmanager een nieuwe vestiging op te starten van een uitzendbureau in Rotterdam. Aansluitend ben ik al in 2004 gestart in recruitment van IT posities. Eerst bij LinkiT en vervolgens bij Sterksen. In 2008 kwam ik in dienst als 4e werknemer bij Sterksen. We begonnen naast de SAP consultants ook “andere” IT posities in te vullen, en mijn ervaring met IT Infra profielen was erg welkom.
Inmiddels is Sterksen gegroeid tot een full service recruitment dienstverlener met 50 medewerkers. Ik werk nu 13 jaar met veel plezier voor Sterksen en ik heb mij in de eerste 10 jaar van mijn carrière bij Sterksen met name bezig gehouden met de invulling van moeilijk invulbare, enkelvoudige IT vacatures binnen ons werving en selectie team. Door de groei van onze organisatie en daarmee ook groei binnen de Business Units RPO (Recruitment Process Outsourcing) en SIS (Sterksen Interim Solutions), hadden we ook behoefte aan het stroomlijnen van recruitment voor nieuwe medewerkers bij Sterksen. Ook hier speel ik een actieve rol in. Sinds 3 jaar ben ik onderdeel van team SIS en zoals hierboven al uitgebreid omschreven, help ik interim IT professionals en interim Recruiters met het vinden van hun volgende opdracht.

Hoe zag de werving van kandidaten en jouw thuiswerk periode eruit afgelopen jaar?

“Mijn rol als Recruitment Consultant werd sinds vrijdag 13 maart 2020 onmiddellijk op zijn kop gezet. Al heel 2019 had ik het gevoel dat er een crisis aan zat te komen en mijn oudste dochter herinnerde me er om 00:00 uur aan dat het jaar 2020 ging starten, en de afgelopen 5 eeuwen er in de 20er jaren epidemieën uitgebroken zijn. Toen lachten we dat nog weg met een glaasje wijn.
Hadden we kunnen verwachten dat dit ons allemaal zou overkomen? Alle interim recruitment aanvragen waren als sneeuw voor de zon verdwenen en zoals zovelen moest ook ik mezelf opnieuw uitvinden. Direct in contact met alle ingezette interimmers, klanten en vooral de grote hoeveelheid interim recruiters waarbij hun opdracht per direct stil viel en ze hierdoor in paniek raakten. Dit leidde tot veel uren aan één stuk aan de telefoon, maar ook dit hoort bij netwerken. In goede en in slechte tijden. Inmiddels zijn we aan het einde van dit vreemde jaar en merk ik dat de persoonlijke contacten, die ik zorgvuldig heb onderhouden met zowel klant als interim professional, zijn vruchten afwerpt en zoals ik al wist heel belangrijk zijn.

Wat vind je het leukste aspect van je functie en waarom?

“Één van de leukste aspecten aan mijn functie is wel het hebben van succes. De kick dat je weer een kandidaat hebt weten te vinden voor die moeilijk invulbare IT vacature. Of de klant uit de brand kunt helpen met vlot opschalen door een interim oplossing te bieden, want dat is ons bestaansrecht. Uitgangspunt voor mij is altijd dat alle partijen tevreden zijn, in de eerste plaats de klant en de kandidaat, beiden even belangrijk. Niet te vergeten uiteraard ook voor Sterksen, want uiteindelijk blijft het een commerciële aangelegenheid om gemiddeld 100 kandidaten te spreken om 1 x succesvol een vacature te kunnen invullen.

Hoe zie je de toekomst van Sterksen en Interim Solutions voor je?

“Zou iedereen in deze tijd niet in de toekomst willen kijken? Zeker nu! Op korte termijn willen we een goed werkend vaccin, zodat we zo vlot mogelijk elkaar weer in levende lijve kunnen zien, we weer samen op kantoor kunnen werken en blijdschap en frustratie met elkaar kunnen delen. Op langere termijn, wil ik erg graag deel blijven uitmaken van Sterksen om verder te groeien, te ontwikkelen als persoon en als organisatie. Sterksen voelt voor mij als mijn eigen bedrijf. We gaan gestaag door met mensen helpen aan een mooie nieuwe vaste baan of interim opdracht. Ik kan bij Sterksen de baan als Recruitment Consultant compleet om mijn gezin met 4 kinderen heen vlechten, krijg en geef alle flexibiliteit hierin die nodig is. Dit is dan nog maar 1 van de geheimen waarom ik hier al zo lang werk. Wil je meer weten of je ook bij Sterksen kunt komen werken, zoek me even op op LinkedIn of neem een kijkje op onze werken bij Sterksen website.

Angelique is al heel wat jaren één van onze top recruiters bij Sterksen. Haar harde werken wordt nu beloond, want zij is genomineerd voor de titel Meest Invloedrijke (Agency) Recruiter door E People! We hopen natuurlijk dat zij deze titel mag winnen en stemmen is nog steeds mogelijk. Stem jij mee op Angelique?