Zeventien jaar Sterksen

In december 2022 bestaat Sterksen al twintig jaar! We zijn in de afgelopen jaren enorm gegroeid, qua dienstverleningen én qua werknemers. We hebben natuurlijk ook afscheid genomen van veel collega’s, maar gelukkig zijn er ook heel wat toppers die ons team al heel lang versterk(s)en. Één van die collega’s die al heel lang bij ons werkt, is Yvonne. Yvonne is al sinds 2005(!) werkzaam bij Sterksen, en zit nog altijd helemaal op haar plek als Principal Recruitment Consultant. Tijd om met haar terug te blikken naar de afgelopen zeventien jaar.

Yvonne, jij werkt al heeeeeel lang bij Sterksen. Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Ik werkte als freelancer en zag via een jobsite een tijdelijke recruitment opdracht voorbij komen die via Sterksen liep. Het leek me een interessante opdracht, dus ik heb daarop gereageerd en werd uitgenodigd voor een eerste kennismaking met Sterksen.
Tijdens het gesprek met Sterksen was er zo’n goede klik, dat het uiteindelijk een vast dienstverband werd!

Wat kun je je nog herinneren van jouw eerste week bij Sterksen?

“Oh haha, we zaten in een kelder van het gemeentehuis van Princenhage (Breda). We waren met vijf personen en de oprichters van Sterksen, Paul en Donald, waren overduidelijk echte ondernemers en niet echt managers. Het was zwemmen dus, maar gelukkig had ik al de nodige ervaring en was ik snel up en running.

Hoe is jouw carrière bij Sterksen verlopen?

“De eerste jaren boden we alleen werving & selectie van vaste IT professionals aan bij onze klanten en daar heb ik me dan de eerste jaren ook mee bezig gehouden. In de tussentijd zijn we flink gegroeid en kwamen er andere activiteiten bij zoals RPO, Interim en Executive Search en kreeg werving & selectie de naam ITS (IT Search). Binnen die unit ben ik doorgegroeid tot senior recruiter en uiteindelijk Teamlead van een zestal recruiters. Managen bleek niet helemaal mijn ding te zijn en samen hebben we gekeken naar een meer passende rol waarbij Recruitment de kern bleef en er een deel Accountmanagement verantwoordelijkheid bij kwam.
Heel fijn dat er vanuit de organisatie meegedacht werd en ik weer helemaal lekker in mijn rol zat! Inmiddels ben ik Principal Consultant en verantwoordelijk voor een aantal W&S projecten, executive search, maar ben ik ook nog genoeg lekker zelf aan het recruiten.

Met welke collega bij Sterksen werk je het allerliefst samen?

“Dat kan niemand anders zijn dan Angelique Vierhout. We werken samen al lang bij Sterksen, delen lief en leed, successen en blunders en hebben zelfs een fijne vriendschap overgehouden aan onze samenwerking. Het is iemand met wie ik altijd kan sparren en we hebben maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. We hebben allebei het Sterksen DNA en voelen ons echt onderdeel van Sterksen.”

Wat is een prestatie geweest tijdens jouw loopbaan bij Sterksen waar je het meest trots op bent?

“Tjee, naast de successen qua plaatsingen, het werken voor hele mooie klanten en het meebouwen aan wat Sterksen nu is, ben ik toch het meest trots op mijn eerste “Executive” vacature die ik ingevuld heb. Helemaal volgens het boekje met longlist, shortlist, advisering richting de opdrachtgever en met uiteindelijk een succesvolle bemiddeling als resultaat.

Welke borrel of welk feestje is jou het meest bijgebleven en waarom?

“Ergens rond 2007 of 2008 (we waren toen nog niet zo groot) zijn we met het hele bedrijf een weekend naar Stockholm gegaan. Het begon al op de heenweg in het vliegtuig met zelf meegebrachte drankjes. We overnachtten in een hotel wat eigendom was van een van de bandleden van Abba. Echt super gaaf! We hebben rendier gegeten en op zaterdag avond was er een geweldig feest waar we tot in de vroege uurtjes hebben gedanst en gefeest. Een hele bijzondere ervaring!

Wat hoop je nog te bereiken of mee te maken bij Sterksen?

“Vorig jaar zijn we onderdeel geworden van de Headfirst Group en dit biedt weer mooie nieuwe kansen en openingen. We zitten nog in een ontdekkingsreis om te zien welke kansen hierdoor op ons pad komen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ons veel gaat brengen. Verder zijn we binnen Sterksen continu aan het verbeteren en professionaliseren en hebben we nu een mooi onboarding programma neergezet waar ik ook mijn bijdrage aan lever. En natuurlijk blijft het een kick om talenten uit de markt te bewegen naar een vacature bij onze klanten. Genoeg te doen dus!

In deze tijden is het best bijzonder dat je zo lang bij één werkgever hebt gewerkt, wat maakt werken bij Sterksen zo speciaal?

“Tja, soms denk ik wel eens, 17 jaar, dat is niet normaal lang. Ik krijg overigens heel vaak de vraag van kandidaten, klanten maar ook van nieuwe collega’s waarom ik al zo lang bij Sterksen werk. Je zou kunnen denken dat het is uit gemakzucht, zekerheid, je kent het spelletje, dus lekker makkelijk, maar dat is het niet. Wat het wel is: Ik doe wat mijn passie is, namelijk recruitment en dat doe ik dan ook nog eens bij een mooi bedrijf!
En natuurlijk, ik ben vroeger ook heel vaak benaderd door concullega’s en zelfs nu word ik nog benaderd, maar ik ben werkelijk nog nooit een bureau of concurrent tegengekomen waarvan ik dacht, hier komt alles wat ik belangrijk vind bij elkaar.
En dan bedoel ik focus op kwaliteit, lange termijn denken, oprechte aandacht en interesse in jou als persoon, respectvol naar elkaar en zo kan ik er nog wat meer noemen.

“Waar ik mee wil afsluiten is dat als ik dan nu kijk naar deze club met mensen denk ik oprecht WOW wat een talent hebben we in huis en ondanks dat we hele verschillende mensen zijn allemaal, zijn we heel complementair aan elkaar en ben ik echt TROTS dat ik nog steeds deel uitmaak van deze mooie club!”

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Yvonne? We zoeken nog altijd collega’s! Onze vacatures vind je op de werkenbij website.