Topsportmentaliteit in IT-recruitment

IT Search bij Sterksen is een jonge club enthousiastelingen, waar je de kans krijgt om te shinen. We zoeken collega’s met drive en doorzettingsvermogen. Als je bij Sterksen laat zien wat je kunt, kun je grote stappen maken. Dit past bij me.

In januari 2016 startte ik als Junior Recruiter IT bij Sterksen. Het was mijn eerste baan na de studie toegepaste psychologie. In oktober dat jaar kon ik al de volgende stap zetten naar een medior-functie. Dat geeft een kick – en het is keihard werken.
Veel getalenteerde IT’ers hebben al een mooie baan met een goed inkomen. De beste talenten zijn niet op zoek naar werk. Soms moet je hen actief verleiden op de inhoud: vaktechnische uitdaging, de visie van het bedrijf, werkplezier en een goede sfeer in het team.

Steeds beter scoren, incasseren én successen vieren

Doorgaan tot je wint

Ik speel hockey op topsportniveau en deze mentaliteit past bij onze recruitmentpraktijk. Waarbij je steeds beter wilt scoren op aantal plaatsingen, omzet of tijd. Bereid bent om teleurstellingen te incasseren. En successen viert, ook kleine overwinningen.
Soms stelt een klant hoge, zeer specifieke eisen aan de ideale kandidaat. Op zo’n moment zet je je juist dóór, ga je er volledig voor. Door communitymanagement en online tooling in te zetten, en je eigen persoonlijke netwerk en dat van collega’s aan te spreken. Prachtig als het je dan lukt een topkandidaat te overtuigen om met jou in gesprek te gaan!

Goed luisteren, de juiste vragen stellen, dóórvragen

Uitdagend spel

Inhoudelijk wist ik wel iets van IT – maar als psycholoog is dit niet mijn expertise. Gelukkig is er veel méér nodig om de beste talenten te werven voor de mooiste bedrijven. Dit vraagt om gespreksvaardigheden, psychologisch inzicht.
Het gaat vooral om goed luisteren, de juiste vragen stellen, dóórvragen. En om begrip van de visie en strategie van de opdrachtgever. Dat spel ligt me wel. Het past bij me dat we bij Sterksen al onze kandidaten persoonlijk ontmoeten en begeleiden gedurende het gehele proces.

Als je ervoor gaat, is hier aan elke tafel plek voor jou

Vooruit bij Sterksen

Als je goed presteert bij Sterksen als Junior Recruiter, krijg je op een gegeven moment de verantwoordelijkheid over je eigen klanten. Dan leer je het spel nog beter kennen. Van intake van de vacature tot en met de plaatsing van een nieuwe medewerker.
Als dit goed gaat krijg je steeds meer eigen klanten. Leer je anticiperen op hun behoeften. Begrijp je de visie en strategie van hun organisatie. Dan ben je wellicht toe aan de volgende stap.

Dit gaat bij Sterksen op een organische manier. Er is geen strikte hiërarchie. Eerder telt waar jij aan toe bent. Welke kant je ook op wilt met jouw carrière. Want als je er vol voor gaat, is hier aan elke tafel wel een plek voor jou te maken!