Succesvolle wervingsactie 50 Sales Representatives voor Ricoh

Als partner van Ricoh is Sterksen in oktober een uitdagend project gestart: de werving van 50 Sales Representatives voor de lokale Ricoh-vestigingen. En met succes: 700 kandidaten in scope en al bijna 30 aannames. Brian Berkouwer, HR Director van Ricoh: “Bij Sterksen nemen ze écht ownership voor ons vraagstuk.”

Hoe trigger je 50 salestalenten voor een functie bij de lokale vestigingen van Ricoh? Het hoofdkantoor is in Den Bosch en daarom is Ricoh goed vertegenwoordigd in het zuiden. Nu wilde Ricoh talenten uit het hele land aanspreken. Aan Sterksen om de (online) wervingscampagne en de preselectie van kandidaten te organiseren.

Wisselwerking
Vanuit Ricoh was er sterk de vraag om méér te doen dan starters en salestalenten ‘zomaar’ een baan aan te bieden. HR Director Brian Berkouwer vindt dat recruitment verder gaat dan efficiënt talenten werven. Hij vertelt: “Wij vinden dat we als bedrijf meer moeten doen om talent te binden. We willen laten zien dat je hier kansen krijgt en jezelf kunt ontwikkelen. Al tijdens het selectieproces schetsen we een duidelijk beeld van de toekomstkansen. Zo leren wij de kandidaat ook beter kennen, en dat is leuk. Tegenwoordig is recruitment een wisselwerking tussen beide partijen, het moet van twee kanten klikken.”

Om dat te bereiken, is voor Berkouwer een persoonlijke benadering van meerwaarde. “Enerzijds is het voor recruitment steeds belangrijker om sociale media te gebruiken. Je krijgt dan veel leads in een korte tijd. Anderzijds maakt dit het contact met kandidaten ook vluchtiger. Een persoonlijk gesprek blijft belangrijk.”

Ricoh’s recruitment team Sterksen

Sales Experience Dagen
Dit project wordt online professioneel op de kaart gezet en tijdens de preselectie is er veel tijd voor persoonlijk contact met de recruiters. Via telefoongesprekken en een TMA-talentenanalyse worden kandidaten getoetst op geschiktheid. Aansluitend organiseert Ricoh een reeks ‘Sales Experience Dagen’ op het hoofdkantoor in Den Bosch. Bijeenkomsten van een middag waar kandidaten uitgebreid gelegenheid krijgen om te proeven van de werksfeer en waar de tijd wordt genomen om elkaar te leren kennen. Zo krijgen de kandidaten een welkom van de CEO en de Commercial Director, presenteren zij een elevator pitch en ontvangen ze persoonlijke feedback op de talentenanalyse. Ook ontmoeten ze Ricoh-medewerkers en worden ze geënthousiasmeerd voor het opleidings- en certificeringsprogramma van de Ricoh Sales Academy.”

Betrokken en gepassioneerd
Inmiddels zijn er 700 leads behaald en hebben we tijdens de Sales Experience Dagen meer dan 150 kandidaten persoonlijk gesproken. Nu zijn we al over de helft van het beoogde aantal aannames. Een mooie conversie! In januari maken we de definitieve balans op. Terwijl op dit moment de werving nog volop plaatsvindt zijn de eerste talenten al gestart.

Voor Berkouwer voelt het vertrouwd om Sterksen aan zijn zijde te hebben staan: “Bij Sterksen nemen ze echt ownership voor ons vraagstuk. Het team gaat net als wij onvoorwaardelijk voor het resultaat. Alle medewerkers zijn erg betrokken en gepassioneerd. En ze bewegen mee als de situatie daarom vraagt. Kortom: ze zitten er bovenop.”

Ricoh’s HR Director Brian Berkouwer

Wilt u meer informatie over dit wervingsproject en/of onze dienstverlening neem dan contact met ons op: info@sterksentm3.srsx.nl of via +31 88 04 42 000