Managed Service Provider

Het Sterksen Hybrid MSP model

Managed Service Provider.

Sterksen als Managed Service Provider

Werken er in jouw organisatie ook steeds grotere aantallen externen via verschillende toeleveranciers? Kampt jouw organisatie met ondoorzichtige processen en weinig inzicht in de leveranciersketen, tariefvorming en de risico’s die inhuur met zich meebrengt? Door Sterksen in te schakelen als Managed Service Provider krijg je weer grip op de inhuur van al het externe talent binnen jouw organisatie.

Wat is een Managed Service Provider (MSP)?

Een MSP dient als de schakel tussen jouw organisatie en de verschillende leveranciers van extern personeel of ZZP’ers die worden ingehuurd. Een Managed Service Provider coördineert het gehele inhuurproces. Hierbij moet je niet alleen denken aan de administratieve afhandeling van contracten, uren en facturen, maar ook aan de werving en selectie van het tijdelijke talent. Door een MSP aan te nemen blijven de lijnen kort en krijg je als organisatie meer inzicht en duidelijkheid over het inhuur proces.

Hybrid MSP model

Bij Sterksen kiezen we ervoor om het Hybrid MSP model aan te bieden. Omdat we niet alleen de administratieve afhandeling voor je regelen, maar ook de werving en selectie van zelfstandigen en begeleiding in het gehele proces voor je oppakken. We zijn niet een gewone Managed Service Provider, we kunnen je tevens ondersteunen in vele andere HR taken. Denk bijvoorbeeld aan leveranciers- en contractmanagement, tarief onderhandelingen, het onboarding traject en het verbeteren van de candidate journey.
Een ander voordeel van ons Hybrid MSP model is dat onze recruiters ‘embedded’ binnen jouw organisatie aan de slag gaan, en ook een aantal dagen per week in-house op jouw locatie zitten (tenzij in tijden van social distancing). Op deze manier levert de toevoeging van een MSP blijvend resultaat op binnen jouw organisatie: onze informatie wordt gedeeld waardoor jouw eigen medewerkers ook blijven leren over de inhuur operatie.

De voordelen van het Sterksen MSP model

Ons Hybrid MSP model biedt vele voordelen. Behalve de toegevoegde waarde van het ‘embedded’ werken kun je ook volledige openheid en transparantie van ons verwachten: door middel van heldere rapportages ben je continu op de hoogte van de processen en resultaten. Daarnaast blijft de communicatie helder en de lijnen kort, dat is zo handig aan het in-house hebben van jouw Manager Service Provider. Onze recruiters die de werving van het tijdelijke talent verzorgen zijn gespecialiseerd in sourcing en hebben een uitgebreid netwerk aan zelfstandige professionals, zo leveren wij altijd een goede vervullingsgraad. Dit alles komt natuurlijk neer op volledige ontzorging: jouw eigen medewerkers hoeven zich niet meer druk te maken om het inhuurproces en onze automatische backoffice zorgt voor een foutloze administratie. Tenslotte kun je bij het inzetten van een MSP ook rekenen op kostenbesparing. Niet alleen op korte termijn, maar vooral op de lange termijn door procesoptimalisatie en verbetering van de efficiëntie.

De werkwijze van Sterksen

Wanneer je kiest voor Sterksen als Managed Service Provider zullen we de hele markt bewerken in de zoektocht naar de beste tijdelijke kracht voor jouw organisatie. Dit betekent dat we niet alleen de aanvragen wegleggen bij jouw (preferred) suppliers, maar ook gaan onze consultants zelf actief op zoek. We zorgen er op deze wijze voor dat de volledige markt wordt ontsloten en verkrijgen hierdoor een beter overzicht van de beschikbare kwaliteit. Het daaropvolgende contractmanagement is bij ons ook in goede handen: dit zullen wij correct, efficiënt en compliant voor je regelen. Wij maken gebruik van de tool Byner voor de contractmanagement activiteiten, waardoor de kernprocessen van lead tot factuur geoptimaliseerd worden. Veel backoffice werkzaamheden worden zo geautomatiseerd, wat leidt tot minder fouten. Behalve deze kernactiviteiten staan we ook voor je klaar als het gaat om het beheer van de Preferred Supplier List (PSL), het werven van eventuele nieuwe leveranciers, ketenbeheer, een veilig en geoptimaliseerd facturatieproces en duidelijke rapportages.

Neem contact op

Ben je benieuwd naar wat Sterksen voor jou organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Lennert Pichel

MSP in het kort:

Total Talent Oplossing

Lennert Pichel vertelt je meer over de mogelijkheden!

Waarom een Managed Service Provider?
  • Openheid en transparantie
  • Heldere communicatie
  • Goede vervullingsgraad
  • Volledige ontzorging

Sterksen als Managed Service Provider betekent gegarandeerd:

Snel, krachtig en efficiënt

U profiteert optimaal van onze jarenlange recruitmentervaring en kennis van de nieuwste tools en systemen.

Maximale flexibiliteit

U kiest zelf uit een overzichtelijk aanbod van diensten en modules waarvan u gebruik wilt maken.

Minder kosten

U betaalt minder dan bij een traditioneel bureau en kunt budgetten opstellen voor alle activiteiten die wij voor u uitvoeren.

Volledige ontzorging

U richt zich op de kerntaken van uw bedrijf, terwijl wij voor u op zoek gaan naar nieuw talent.