Introductie

Bescherm de digitale fundamenten van kennis en innovatie als IT Security Officer! In deze uitdagende rol ben jij de poortwachter van geavanceerde systemen, waarbij je proactief dreigingen identificeert en een academische gemeenschap beschermt. Als jij het tof vindt om bij te dragen aan een veilige en stimulerende digitale omgeving voor grensverleggend onderzoek en onderwijs, dan is dit een passende uitdaging voor jou!

Organisatie

Binnen de betreffende organisatie kom je terecht binnen de afdeling Library and IT Services (LIS). Deze afdeling heeft als missie het verlenen van state-of-the-art communicatie-, informatie- en IT diensten voor het onderwijs en onderzoek. De kerntaken liggen op het terrein van de wetenschappelijke informatievoorziening, de digitale bibliotheek, onderwijsondersteuning, IT-diensten, audiovisuele dienstverlening en de IT-infrastructuur. De dienst telt circa 175 medewerkers.

De afdeling IT Security is gevestigd binnen de divisie Library and IT Services. Binnen het IT Security team is cyberweerbaarheid één van de belangrijkste onderwerpen. Het Computer Emergency Response Team is een gespecialiseerd team van IT Security professionals, dat in staat is snel te handelen in het geval van een beveiligingsincident met computers en/of netwerken. Het heeft als doel “damage control” en een snel herstel van de dienstverlening te bevorderen. Daarnaast richt het CERT zich ook op preventie, IT Forensics en het ondersteunen van security awareness.

Het CERT team bestaat op dit moment uit 3 IT Security Officers (tevens Incident Response handlers) en oproepbare specialisten binnen de organisatie.

Functie

Als IT Security Officer ben je een eerste aanspreekpunt voor IT Security gerelateerde vraagstukken, zowel intern vanuit de organisatie als extern. Je ondersteunt en adviseert bij het oplossen van cybersecurity incidenten binnen de betreffende organisatie en legt de uitvoering hiervan bij de operatie neer. Je beantwoordt vragen over cybersecurity van medewerkers en studenten.

Je monitort, analyseert en duidt samen met de rest van het team de wereldwijde nieuwsberichten over cybersecurity en distribueert informatie over IT Security gerelateerde kwetsbaarheden teneinde misbruik te voorkomen. Je neemt een actieve rol in binnen de SCIRT-community.

Je controleert bijvoorbeeld of applicaties aan het veiligheidsniveau voldoen en geeft advies over mogelijke verbeteringen maar legt de uitvoering hiervan bij de operatie of de leverancier neer. Je hebt hier een duidelijke adviesrol.

Je draagt bij aan de weerbaarheid van de organisatie op IT Security gebied door dreigingen in het netwerk en technische beveiligingsrisico’s te signaleren en te analyseren. Je bent lid van het CERT team en je bent de brug tussen de techniek en de eindgebruiker. Bij IT Security incidenten acteer je direct en schakel je met de direct interne en externe betrokkenen.

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

 • Relevante opleiding op HBO/WO-niveau of aantoonbaar werk- en denkniveau;
 • Je hebt relevante security certificeringen, zoals CISSP of je hebt de bereidheid deze te behalen;
 • Je bezit een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels. Bekendheid met ICT-dienstverlening in een open educatieve omgeving is een pré;
 • Je hebt een duidelijke visie op het vakgebied en hebt interesse in aanverwante vakgebieden binnen het ICT-domein en ontwikkelingen hierbinnen;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Cybersecurity met daarbij een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het beschermen van de organisatie op Security gebied.

Daarnaast heb je aantoonbare technische kennis en/of bereidheid tot het leren van:

 • Microsoft Security
 • Vulnerability Management
 • Pentesting
 • Cyber Kill Chain® framework & MITRE ATT&CK
 • EDR
 • IDS/IPS
 • SIEM
 • Cryptografie
 • Netwerken, bijvoorbeeld TCP/IP.

Vanwege de eisen die de organisatie stelt aan de beschikbaarheid van de diensten die binnen het team worden beheerd, is het meedraaien in een dienst waarbij incidenteel (bij calamiteiten) ook buiten kantoortijden een beroep op je gedaan kan worden een onderdeel van deze functie.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

 • Het salaris bedraagt minimaal €3.226,- en maximaal €5.090,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Het betreft een functie voor 0,8 – 1,0 fte (32 – 40 uur per week);
 • Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen;
 • Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar;
 • Binnen de betreffende organisatie staat flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden hoog in het vaandel;
 • Je kan tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.

Inlichtingen

Dennis Kerkhof M: +31 62 807 7922 T: +31 88 044 2000

Sollicitatie

Dennis Kerkhof M: +31 62 807 7922 T: +31 88 044 2000