Dräger kiest voor de RPO oplossing van Sterksen

Sinds 1 september verzorgt Sterksen als RPO partner de recruitment processen binnen Dräger. Dräger is een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van medische en veiligheidstechnologie. Denk hierbij aan het verkopen en servicen van beademings- en anesthesie toestellen voor in de zorg, maar ook aan adembescherming en gasdetectie voor in de chemische industrie.

Uitdagingen in de werving

Veel organisaties kampen tegenwoordig met uitdagingen op het gebied van de werving van genoeg gekwalificeerd personeel. Door de aanhoudende economische voorspoed en de groeiende vraag naar technische medewerkers (en daarbij een minder groeiende beschikbaarheid hiervan) blijkt het lastig om goed en gekwalificeerd personeel te vinden. Dit is één van de redenen dat Dräger ervoor heeft gekozen om het gehele recruitment en employer branding proces uit handen te geven. “Het aantal vacatures ging bij ons flink omhoog en zelf hadden we niet de middelen om dit tijdig op te lossen. In het verleden hebben we ook interim recruiters ingehuurd, maar gezien de tijdige en wisselende aard hiervan vinden wij dit voor de organisatie niet de beste optie”, geeft Angela Blanken, HR Adviseur bij Dräger, aan. “Sterksen biedt hierin meer vastigheid en de operationele slagkracht die Dräger nodig heeft. Daarnaast vinden we dat Sterksen zich flexibel opstelt, zij zullen ons helpen met het aantal krachten dat nodig is voor het aantal in te vullen vacatures. Hierin kunnen we tussentijds ook wijzigingen aanbrengen en zijn we niet over- of onderbemand op de HR afdeling”. 

“Wij zijn trots op de keuze van Dräger om met Sterksen samen te werken. Dräger is een organisatie met een sterk ‘technisch DNA’ en een heldere marktpositie. Hiermee sluiten zij naadloos aan op de ambitie van Sterksen om dé recruitment partner te zijn voor technisch georiënteerde organisaties met een structurele vacaturevraag”, aldus Erik Hollander, Commercieel Directeur bij Sterksen. 

Indeling van het recruitment proces

Dräger is op zoek naar talentvol en gespecialiseerd personeel. Denk hierbij aan (medisch) techneuten, (installatie)monteurs en technisch adviseurs, maar ook applicatiespecialisten en accountmanagers. Deze medewerkers kunnen worden ingezet in bijvoorbeeld ziekenhuizen, op schepen of olieboorplatformen, evenals in de chemische industrie. Als recruitment partner zal Sterksen zorg dragen voor de verschillende onderdelen van het recruitmentproces, zoals bijvoorbeeld employer branding, offer management, de eerste ronde gesprekken en natuurlijk het sourcen naar talent. Momenteel werken er twee Sterksen recruiters bij Dräger op kantoor, om samen met HR te zorgen voor hires van de perfecte kandidaten en een versoepeling van het recruitmentproces. 

Sterksen als RPO partner

Maar waarom heeft Dräger voor Sterksen gekozen als recruitment partner? Angela legt uit: “We hebben verschillende partijen uitgenodigd om te kijken welk bureau het beste bij ons en onze wensen zou passen. Het werd mij geadviseerd om Sterksen hiervoor uit te nodigen en na een fijn gesprek met Erik werd duidelijk dat Sterksen heel erg meedenkt over en in staat is om ons echt te ontzorgen in het recruitmentproces. Ik kreeg een positief gevoel bij de mogelijkheden die Sterksen ons bood en ik kijk uit naar een prettige samenwerking”.

Contact

Bent u ook op zoek naar een partner die kan ontzorgen in het recruitment proces en andere facetten van arbeidsmarktcommunicatie? Neem dan contact op met Erik Hollander voor meer informatie over de RPO mogelijkheden binnen Sterksen.

Dräger en Sterksen gaan een RPO samenwerking aan