Client Case: Nationale Nederlanden

Al meer dan drie jaar pakken we bij Sterksen regelmatig moeilijk invulbare IT vacatures op voor Nationale-Nederlanden (onderdeel van NN group). Nationale-Nederlanden is één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland en heeft wereldwijd meer dan 15.000 werknemers. Je kunt je voorstellen dat er jaarlijks heel veel vacatures moeten worden ingevuld bij een organisatie van deze grootte. Wij spraken Hugo van Zelm van Eldik, manager binnen het Career Center van NN, over de samenwerking met Sterksen.

Preferred supplier van Nationale Nederlanden

“Bij Nationale-Nederlanden hebben we grofweg 1000 vacatures per jaar om in te vullen. Hoewel ons recruitment team het grootste gedeelte zelf invult (het liefst besteden we niet meer dan 5% van de vacatures uit), hebben we wel een aantal preferred suppliers als het gaat om externe recruitment partijen. Dit bekijken we eigenlijk per vakgebied, waarbij Sterksen ons helpt als het gaat om IT vacatures.”

Binnen de recruitmentbranche is er veel keuze in bureaus om je vacatures onder te brengen. Bij Sterksen waren we dan ook heel benieuwd waarom Nationale-Nederlanden heeft besloten om met ons samen te werken. Hugo legt uit: “Wij werken graag samen met bureaus met een bepaalde expertise. We verwachten dat recruiters kennis hebben van de branche waarin ze werven, en ook moeten ze kennis hebben van een bepaalde doelgroep en hoe ze deze moeten benaderen. Behalve weten wíe ze moeten werven, moeten onze suppliers ook weten waarvoor ze werven. Begrip voor de cultuur bij Nationale-Nederlanden en wat voor soort werknemers bij ons passen is ook heel belangrijk. Ook vinden we het fijn als onze suppliers veel weten op het gebied van SAP en architectuur.”

Werven tijdens COVID-19

Dit jaar hebben we bij Sterksen al mogen searchen naar Architecten, Security Officers en Cloud Engineers voor de IT afdeling van Nationale-Nederlanden. Volgens Hugo doen we dit naar volle tevredenheid van zijn recruitment team en zijn de cijfers van ons als extern recruitmentbureau en onze samenwerking goed. Ondanks de huidige periode waar we in verkeren, de COVID-19 pandemie, zijn we bij Sterksen dus blijven werven voor Nationale-Nederlanden. Hier zijn we heel dankbaar voor, er zijn immers ook veel organisaties die in deze periode voor bijvoorbeeld een hiring freeze kiezen.

“Bij Nationale-Nederlanden hebben we er voor gekozen om geen hiring freeze in te voeren. Natuurlijk kijken we kritisch naar de vacatures die we uit zetten: zijn deze echt nodig en kan dit ook intern opgelost worden? Als blijkt dat we op bepaalde afdelingen echt mensen nodig hebben, blijven we gewoon werven”, aldus Hugo. “We hebben dit jaar wel minder vacatures dan in 2019, maar zeker op het gebied van IT blijven we uitbreiden.”

Bij Sterksen zijn we heel blij met deze samenwerking met Nationale-Nederlanden. We hopen dan ook nog veel uitdagende IT vacatures te mogen invullen voor deze mooie organisatie!

Contact

Heb je binnen jouw organisatie ook hulp nodig met het invullen van IT vacatures? Bekijk dan eens wat onze afdeling IT Search voor jou kan betekenen of stuur een mail naar info@sterksen.com!