Introductie

Werk mee aan een langetermijnvisie binnen de automotive-wereld, waar veranderingen elkaar snel opvolgen!

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Organisatie

Het testcentrum voor voertuigtechniek laten meegroeien met ontwikkelingen in de mobiliteit en wensen van opdrachtgevers: jij gaat ervoor bij de RDW in Lelystad. Data analyseren, adviseren, nieuwe werkwijzen implementeren, monitoren: het komt allemaal samen in jouw baan. En dat in een unieke werkomgeving waar letterlijk alle innovaties in de automotive voorbijkomen.

Interessant aan deze baan volgens manager testcentrum Pieter:
“Van tevreden klanten tot medewerkers die hun werk met plezier uitvoeren: je bent op veel vlakken van betekenis. Door jou blijft het niet bij adviezen over de verbetering van werkprocessen. Je pakt door en implementeert, waardoor er veranderingen ontstaan om trots op te zijn. Bovendien draag je met je werk bij aan de veiligheid van voertuigen. Een baan met maatschappelijke impact dus!”

Ongeveer 30 enthousiaste medewerkers – een mix van inspecteurs en administratief, toezicht- en verhuurmedewerkers – houden het testcentrum in Lelystad draaiende. Stuk voor stuk bevlogen collega’s met hart voor de zaak, die graag focussen op hun eigen vakgebied. Aan jou de taak om te zorgen dat zij hun werk op een efficiënte en plezierige manier kunnen uitvoeren. Jullie treffen elkaar dan ook regelmatig, bijvoorbeeld bij de dagstart.

Functie

Van nieuwe wet- en regelgeving tot mobiliteitsinnovaties: RDW staat voor mooie uitdagingen in het testcentrum voor voertuigveiligheid. Want door deze ontwikkelingen nemen het aantal aanvragen en nieuwe testmethodes toe. Jij maakt werk van de uitdagingen waar RDW voor staat. Bijvoorbeeld door een toekomstvisie te creëren rondom onze bedrijfsprocessen. Door werkwijzen te uniformeren en nadrukkelijker de verbinding te zoeken met ons hoofdkantoor in Zoetermeer. En door heldere procesbeschrijvingen op te stellen. Op den duur bestaat er ook de kans dat je divisie-breed zal worden ingezet.

Je zoekt de samenwerking op. Met collega’s, die jou meenemen in huidige werkwijzen en die jij vervolgens meeneemt in nieuwe processen. En met klanten, bijvoorbeeld om onze dienstverlening te evalueren. Extra mooi: jij ondersteunt de manager van het testcentrum bij de dagelijkse bedrijfsvoering, die naast testactiviteiten onder meer uit veiligheid, kwaliteit, baantoezicht en onderhoud bestaat. In zijn afwezigheid ben je het aanspreekpunt voor collega’s. Daarnaast overleggen jullie over wat er nodig is om te (blijven) floreren als testcentrum.

Functie-eisen

Processen optimaliseren: jij krijgt er energie van en bruist van de ideeën hierover! Tegelijkertijd besef je dat verandering nooit makkelijk is voor mensen. Door jouw communicatieve vaardigheden en gevoel voor wat er leeft in de organisatie, zorg je voor vertrouwen en enthousiasme. Daarbij houd je door jouw aanpakkersmentaliteit ook oog voor de gestelde resultaten, zet je ideeën om in concrete plannen en zoek je telkens naar de optimale verbinding tussen procesverbetering en het team.

Verder neem je mee:

  • Hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van (technische) bedrijfskunde.
  • Ervaring met procesverbeteringen in een complexe organisatie met uiteenlopende stakeholders. Kennis van de monitoring en bijsturing van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Aanbod

Bij de RDW werk je met ruim 1.700 collega’s aan veilige en duurzame mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Hier sta je vooraan bij slimme oplossingen en technologische innovaties in de automotive. Daardoor is óók jouw werk voortdurend in beweging. Om dat zo goed mogelijk en met plezier te doen, geven we je ruim baan voor jouwontwikkeling. Bijvoorbeeld met interne stages en toegang tot ons leerplein. Daarnaast helpen we je vooruit met de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris tussen € 3.288,- en € 5.374,- bruto per maand (op basis van fulltime, 36 uur)
  • 8% vakantiegeld en een dertiende maand
  • Goede werk-privébalans: 36 uur is fulltime en je kunt deels thuis en 4 x 9 uur werken. Je krijgt een budget om een thuiswerkplek in te richten en een thuiswerkvergoeding
  • Een fijne werkomgeving waarin je je eigen route mag uitstippelen en collega’s met je meedenken
  • Pensioenregeling via het ABP: wij betalen 70% van de premie
  • 6 weken verlof per jaar
  • Bijdrage aan je reiskosten voor woon-werkverkeer of een volledige ov-vergoeding

Sollicitatie

Yvonne van Amelsvoort
M: +31 6 41902316
yvonne.van.amelsvoort@sterksen.com