Aan de slag bij Sterksen als Recruiter

3 weken geleden was het zover: de start van mijn nieuwe baan als Recruiter IT bij Sterksen. Een bewuste keuze, vanuit oprechte interesse in het vakgebied. Waarom viel mijn keuze op Sterksen en hoe beviel het de afgelopen weken?

Na een functie als Accountmanager bij Ctac maakte ik de stap van sales naar recruitment bij Michael Page. Het vakgebied recruitment sprak me aan, maar de focus lag voor mij nog te sterk op KPI’s en de kwantiteit. Daarom ging ik op zoek naar een baan met aandacht voor inhoudelijke kwaliteit en een positieve werksfeer.
Ook zocht ik een plek waar je het met de juiste drive ver kunt schoppen én waar je je snel kunt ontwikkelen dankzij een goede opleiding. Ik heb me verdiept in mogelijke werkgevers en Sterksen sprak me aan. Het viel me op dat hier alle ruimte is om het vak recruitment echt te leren en dat de werksfeer goed is.

In gesprekken weten wanneer je moet dóórvragen

Ervaringen tot nu toe

Vanuit een eerdere functie had ik al behoorlijk wat IT-inhoudelijke kennis. Ook het bezoeken van klanten was een van de dagelijkse taken in mijn vorige functie. Wél helemaal nieuw zijn de selectiegesprekken met kandidaten. Dit is voor mij een interessante uitdaging waarin ik me verder wil ontwikkelen.
Ik wil graag nog meer vaardigheden opdoen om op het juiste moment dóór te vragen, zodat de kandidaat het achterste van zijn tong laat zien. Dat is cruciaal in een goed selectiegesprek. Ik wil antwoord krijgen op vragen als: ‘Hoe goed past dit talent bij onze opdrachtgever?’ en ‘Heeft hij de benodigde kennis in huis?’

Interessant: collega’s toonden mij best practices

Recruitmentskills ontwikkelen

Als nieuwe collega word je bij Sterksen goed begeleid. Zo worden er trainingen gegeven op het gebied van IT en de systemen waarmee we werken. Collega’s toonden mij best practices van hun werkgebied. En in een online trainingsprogramma blijf ik mijn recruitmentskills ontwikkelen, zoals het vinden van de beste talenten.
Ik kan altijd bij collega’s terecht als ik vragen heb en mijn manager spreek ik een keer per week. Dan luisteren we bijvoorbeeld telefoongesprekken van mij terug. Het kan confronterend zijn om jezelf terug te horen, maar zo ontdek je wel waardevolle ontwikkelpunten om nog beter te worden in je vak.

De recruiters spelen elkaar vaak kandidaten toe

Werken bij Sterksen?

IT is voor recruitment een uitdagende markt. Er zijn veel IT-professionals, maar het is lastig om de beste talenten te overtuigen met jou in gesprek te gaan. Bij de functie van Recruiter passen dan ook doorzetters die de ‘salesdrive’ hebben.
Tegelijk ben je een teamplayer, dit blijkt wel uit het feit dat de recruiters elkaar vaak interessante kandidaten toespelen. Een typische Sterksen-collega is sociaal, open en houdt van gezelligheid. Kortom: werken bij Sterksen bevalt me goed – en de persoonlijke werksfeer overtreft al mijn verwachtingen!