Klantinterview, Thijs Willems van Sanoma Learning

We hebben onlangs onze klant Sanoma Learning geïnterviewd en delen de resultaten graag met je. In het artikel lees je wat wij bij deze klant doen en wat onze meerwaarde is als RPO (Recruitment process Outsourcing) partij.

Wie is Sanoma learning en wat doen jullie?

Sanoma learning is een onderdeel van mediabedrijf Sanoma en heeft verschillende verschijningsvormen: digitaal, papier, tv radio etc.

Een van de drie takken van Sanoma is Sanoma Learning en wij richten ons op media binnen de educatie. We maken leermiddelen voor het onderwijs. Dit doen wij in 5 verschillende landen. In Nederland doen we dat onder de vlag van Malmberg.

Welke rol heb je binnen Sanoma?

Ik ben CTO (Chief Technology Officer) van Malmberg. Daarmee verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van onze digitale producten en alles wat onze klanten zien, zoals de webshop en website. Ook ben ik verantwoordelijk voor het recruitment en HR voor deze specifieke afdeling.

Ze gaan niet achterover zitten, maar het zijn harde werkers.

Waarom besloot je voor een RPO dienstverlener i.p.v. het zelf te doen?

We hebben onszelf een behoorlijke doelstelling gesteld om veel mensen te vinden binnen een bepaald tijdsbestek. In een arbeidsmarkt die erg krap is, moet je de juiste capabilities hebben en die hebben we zelf niet. We hebben de kennis, het netwerk en de capaciteit niet. Als we hier succesvol in willen worden, dan moeten we iemand vinden die deze capabilities wel heeft.

We hebben gekozen voor RPO (recruiters inhouse plaatsen), omdat we het belangrijk vinden dat ze weten hoe het is om hier te werken. Recruiters hebben dagelijks contact met kandidaten en doordat ze inhouse aanwezig zijn, krijgen ze betere feeling bij de kenmerken die belangrijk zijn voor een toekomstige werknemer.

Naast het hebben van het juiste gevoel is inhouse recruitment ook praktisch: we kunnen snel met elkaar schakelen. Ook is het overleggen over kandidaten een stuk makkelijker omdat we bij elkaar zitten.

Waarom heb je gekozen voor Sterksen?

We hebben de opdracht destijds bij een paar bureaus uitgezet.

Het afrekenmodel (vaste fee + succes fee) van Sterksen sprak ons het meeste aan. De kennis van de markt was ook een belangrijke. Sterksen heeft een behoorlijke track record binnen IT recruitment. Dus het netwerk wat erachter zit is fijn om te hebben.

Waar ben je het meest tevreden over?

Ik vind de samenwerking met de recruiters heel erg fijn: de directheid en de eerlijkheid. Daar ben ik echt wel heel tevreden over. Hoe we hier met onze recruiter Ellen zitten is super.

De recruitment funnel is heel goed opgezet. Dat proces is heel scherp. Er worden veel leads geworven, selecties gedaan en iedere keer kom je weer een stapje verder in de funnel. Ik vind het dus een goed proces. Ook de opvolging ervan en het meedenken loopt goed.

Ik ben met name tevreden over de manier waarop we samenwerken. Het is heel professioneel, maar wel direct en met de intentie om doelstellingen te behalen. Wat daarvoor nodig is weten ze heel goed. Ze gaan niet achterover zitten, maar het zijn harde werkers.

Zou je ons aanbevelen aan iemand anders?

Ja, ik zou jullie aanbevelen. Ik ken jullie natuurlijk alleen van deze IT functies, maar waar het voornamelijk om gaat is of je de juiste mensen binnen krijgt en dat het op een nette manier gaat. En de mensen die we uiteindelijk hier binnen hebben gekregen, zijn heel tevreden over dat proces. Het zijn ook goede mensen. Dat is voor mij het belangrijkste resultaat.

Sterksen heeft een behoorlijke track record binnen IT recruitment.

Wat is je relatie met Sterksen?

Sterksen profileert zich hier niet als Sterksen. Zij zitten hier namens Sanoma. En zo voelt het ook. Ze zijn professioneel, adequaat en denken goed mee. Ze komen niet alleen met een vraag maar ook met een voorstel. Dat vind ik altijd prettig.

Wat zijn volgens jou de USP’s van Sterksen op het gebied van RPO?

Betrokkenheid, marktkennis, taal spreken van de kandidaten en netwerk.

Waarin kunnen wij ons nog verbeteren?

Het bieden van inzicht in waar we staan. Laat ook zien hoe succesvol je bent en wat we nog moeten doen.

Ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen met jouw recruitment vraag? Neem dan contact met ons op.